Bucureşti: Festivitate de premiere cu proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Şcolii generale nr. 173 „Eugen Barbu“ din Bucureşti au încheiat astăzi anul şcolar protestând la adresa autorităţilor locale. Instituţia de învăţământ, inclusă în Programul Băncii Europene de Investiţii (BEI), este de trei ani o ruină, pentru că lucrările au fost stopate.

Şcolarii au fost astăzi premiaţi printre ruinele clădirii, ca semn de protest faţă de dezinteresul autorităţilor cu privire la instituţia de învăţământ.
Lucrările de reabilitare au început în vara anului 2006, prin programul BEI. Investiţia presupunea atât consolidarea clădirii, cât şi dotarea acesteia cu mobilier şcolar modern. Cei 200 de elevi au fost mutaţi în Şcoala 175 din apropiere, pentru a putea fi efectuate lucrările.

„Copiii dorm cu capul pe bănci”
Reparaţiile au fost însă stopate şi, în prezent, clădirea Şcolii 173 este dezafectată, iar toate promisiunile reprezentanţilor Primăriei Capitalei sunt o bătaie de joc, în opinia profesorilor şi a părinţilor care au copii în această şcoală.

“Copiii noştri dorm cu capul pe bănci, pentru că şi semiinternatul este dezafectat. Primăria îşi bate joc de această şcoală!”, s-a plâns Violeta Ştefan, una dintre mămicile prezente astăzi la festivitatea de premiere. Potrivit directorului şcolii, Veronica Nicolae, unii părinţi şi-au retras copiii de la şcoală. „Elevii noştri vor să-şi recapete şcoala. Aceasta ar putea rămâne doar o ruină“, a spus Veronica Nicolae.

Muncitorii au părăsit şcoala de două ori
Potrivit directorului şcolii, lucrările, ce ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2007, au fost abandonate pentru că angajaţii firmei General Construct, ce se ocupa de renovare, au plecat, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. În ianuarie 2008, a fost încheiat un act adiţional între Primărie şi firmă, însă muncitorii au plecat şi de această dată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite