Bucureşti: Maeştrii ai muzicii internaţionale, pe scena Festivalului „Micul Paris”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Artă „Micul Paris” a reunit peste 500 de participanţi de prestigiu din 23 de ţări. Până la 26 august 2009, artişti de marcă, invitaţi la festival, vor susţine cursuri de măiestrie şi recitaluri


Festivalul „Micul Paris”se doreşte a fi „un omagiu adus tradiţiilor muzicale româneşti şi europene” şi este conceput sub forma  unei serii de master-classes şi concerte, susţinute de maeştri internaţionali.

Organizatorii Festivalului „Micul Paris”, care se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, sunt Asociaţia Culturală a Centrului Est-European pentru Arte, Bucureşti (ACCEEA), European College of Music, Germania şi Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, Bucureşti.

Muzică în palatele bucureştene

Maeştrii internaţionali care au venit la Festivalul „Micul Paris” prezintă concerte şi recitaluri pe scene de prim rang din Capitală.

După ce primele concerte au fost găzduite de Palatul Cotroceni, în sălile „Unirea” şi „Cerchez”, concertul de mâine al festivalului va fi găzduit de Palatul Cantacuzino.

La data de 26  august  2009, muzica „Micului Paris” va răsuna sub bolţile Sălii „C.A.Rosetti” de la Palatul Parlamentului.

Printre artiştii internaţionali prezenţi pe scenele Festivalului Internaţional de Artă „Micul Paris” se află maeştri Dimitri Ashkenazy (pian), Raluca Chifane-Wagenhauser (pian), Wolfgang Dorner (dirijat), Michael Hampel (chitară), Ramon Jaffe (violoncel), Akio Koyama (fagot), Cătălin Opriţoiu (flaut), Wolfgang Wagenhauser (pian), Riza Yildiz (vioară).

Sesiune de master-classes

La cursurile de măiestrie muzicală participă 70 de muzicieni, de la elevi şi studenţi remarcabili, pînă la profesionişti în curs de perfecţionare artistică. Printre aceştia, se află 12 elevi talentaţi de la Liceul „Dinu Lipatti”.

„Aceste cursuri contribuie foarte mult la dezvoltarea măiestriei artistice şi este remarcabil faptul că maeştrii le susţin gratis sau la preţuri foarte accesibile”, a spus Florin Nemeş, directorul Liceului „Lipatti”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite