Bucureşti: Mari orchestre ale lumii vor cânta în cadrul Festivalului "Enescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a XlX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică "George Enescu", care se va desfăşura la Bucureşti, între 30 august şi 26 septembrie, va cuprinde o mare diversitate de evenimente muzicale de prestigiu


Deşi mai sunt 20 de zile până la gongul inaugural al celei de a XlX-a ediţii a Festivalui Internaţional de Muzică “George Enescu”, cei care doresc să nu scape reprezentaţiile preferate pot deja să consulte generoasa ofertă de evenimente muzicale, să-şi facă abonamente sau să rezerve bilete.

Marea diversitate de reprezentaţii din cadrul festivalului a determinat gruparea evenimentelor muzicale pe categorii de specatacole, precum,  “Operă şi balet”, “Muzica românească a secolului XX”, “Concertele de la miezul nopţii”, “Enescu şi contemporanii săi”, “Marile orchestre”, “Muzica de cameră”, “Teme clasice în aranjamente moderne” şi “Concertele de la miezul nopţii”.

Muzică în interpretarea marilor orchestre

În perioada 30 august - 26 septembrie, nume de prestigiu ale muzicii lirice internaţionale vor cânta în cadrul Festivalului George Enescu transformînd Bucureştiul într-o Capitală a Muzicii.

Dintre cele mai mari orchestre simfonice ale lumii vor veni la Bucureşti nu mai puţin de treisprezece. Printre acestea, Orchestra Filarmonică “Radio France”, “The Royal Philarmonic Orchestra London”, “Orchestra Del Maggio Musicale Fiorentino”, “Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra” “The Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam”, “Orchestre du Capitole de Toulouse”.

Primul concert interpretat de “The Royal Concertgebouw” din Amsterdam,  la data de 19 septembrie, va unicul concert din festival transmis în direct pe canalul Mezzo.

Spectacole pe alese

Festivalul se deschide duminică, 30 august, la ora 19.00, la Opera Naţională, cu “Oedip” de George Enescu. Spectacolul este o coproducţie a Teatrului “Du Capitole” din Toulouse şi a Operei Naţionale din Bucureşti.

Una dintre marile aşteptări ale actualei ediţii a Festivalului “George Enescu” este spectacolul cu opera “Otello” de Giusepe Verdi, pus în scenă de Mihai Măniuţiu, acompaniat de Orchestra Naţională din Cluj-Napoca.

Secţiunea “Muzica romînească a secolului XX” este nou introdusă în festival şi include creaţii ale unor mari compozitori precum Aurel Stroe, Mihail Jora, Anatio Vieru.

Un spectacol de balet de referinţă se anunţă cel susţinut de Baletul din Monte Carlo, cu reprezentaţia “Belle”.

Gala Concursului Internaţional “Geroge Enescu”, de la data de 6 septembrie, care se va desfăşura cu începere de la ora 17.00, la Ateneul Român, îi va face cunoscuţi pe laureaţii actualei ediţii, la pian, vioară şi compoziţie.

Bilete şi abonamente distribuite prin Eventim

Compania Eventim are exclusivitate în distriubuirea biletelor şi a abonamentelor la Festivalul Internaţional “George Enescu”, întrucât este singura firmă de ticketing din România care are posibilitatea de a distribui bilete şi în străinătate. Pentru detalii şi rezervări se poate accesa site-ul www.eventim.ro.  Modul interactiv  de rezervare a biletelor oferit de Eventim este foarte bine pus la punct, iar costul unui bilet nu depăşeşte 70 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite