Festivalul puşcăriaşilor: azi expoziţie de fotografie, mâine concert al formaţiei de la Rahova, iar zilele viitoare piese de teatru în care joacă deţinuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vernisaj de fotografie, un concert susţinut de o formaţie a deţinuţilor de la Rahova şi piese de teatru cu deţinuţi vor avea loc începând de astăzi în Capitală. Festivalul MultiArt se desfăşoară de până joi. Vedeţi mai jos programul.

Festivalul pentru deţinuţi începe astăzi la ora 16.30, cu o expoziţie de fotografie la Clubul Wings, de pe strada Mihai Eminescu. Mâine se va desfăşura Festivalul de Film pentru Deţinuţi, iar mâine de la ora 20.00 va avea loc un concert în care vor câta diferite formaţii de la penitenciare din ţară.
Miercuri şi joi se vor desfăşura mai multe piese de teatru în care joacă deţinuţi.

Organizatorii evenimentelor sunt cei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor în parteneriat cu Teatrul Nottara, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Clubul Wings, Asociaţia ARTFusion şi Asociaţia Macaia. Acest eveniment este finanţat de către Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România şi Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Programul Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi
7 - 8 noiembrie 2011 - Festivalul de Film pentru Deţinuţi
Clubul Wings (Str. Mihai Eminescu, nr. 127 - zona Piaţa Gemeni, Bucureşti)

7 noiembrie 2011
16.30 - 17.00: Deschiderea oficială a festivalului MultiArt pentru Deţinuţi şi vernisaj de fotografie – autor Adrian Tudose, UNATC;
17.00 – 22.00: Vizionarea unor documentare realizate în spaţiul carceral de către regizori consacraţi sau de către studenţii Facultăţii de Film Bucureşti, în urma work-shopurilor organizate în penitenciare, consideraţii pe marginea materialelor prezentate şi mărturisiri despre experienţa din penitenciar a celor implicaţi în proiect.

8 noiembrie 2011
17.00 - 20.00: Festivalul de Film pentru Deţinuţi;
20.00 – 21.30 Concert susţinut de către deţinuţi din Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova, Penitenciarul Bucureşti Rahova, Penitenciarul Bucureşti Jilava şi Penitenciarul Giurgiu, un concept muzical inedit sub îndrumarea lui Andrei Dinescu şi a altor artişti consacraţi.

9 – 10 noiembrie 2011 - Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi
Teatrul Nottara (B-dul Gheorghe Magheru, nr. 20, Bucureşti)
9 noiembrie 2011
17.30 – 18.00: Deschiderea Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi şi vernisaj de fotografie - autor Marius Pampu (Penitenciarul Craiova);
18.00 - 22.00: Spectacole de teatru în care joacă persoane private de libertate din Penitenciarele Jilava, Colibaşi, Craiova, Iaşi, Bistriţa şi Timişoara – adaptări după autori consacraţi sau texte inedite puse în scenă de către actori şi regizori profesionişti.

10 noiembrie 2011
18.00 - 22.00: Spectacole de teatru în care joacă persoane private de libertate din Penitenciarele Codlea, Brăila, Cluj şi Bucureşti - Rahova .
22.00: Închiderea Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite