GALERIE FOTO Festivalul de „sucit“ gâtul, pe Lacul Morii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au stat cu ochii lipiţi de cer şi au asistat la patru ore de acrobaţii aeriene şi nautice pe cel mai mare lac din Capitală.

La evenimentul desfăşurat ieri au participat cele mai importante instituţii naţionale, printre care Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, Acvila AeroClub şi Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă.



Cu binocluri, căţei, seminţe, camere foto sau scăunele de pescuit, bucureştenii au venit pe Lacul Morii, în Crângaşi, pentru a asista la a a doua ediţie a festivalului „Aeronautic Show“ ce promitea multe acrobaţii aeriene, dar şi pe apă. Spre deosebire de anul trecut însă, pauzele dintre reprezentaţii au fost destul de lungi şi, potrivit spectatorilor, a fost mai puţin interesant. Chiar şi-aşa, oamenii şi-au „sucit“ gâturile când cei mai buni piloţi şi-au pus în valoare creativitatea în cele 15 minute cât a durat prima evoluţie a avionelor de înaltă acrobaţie de tip Extra 300 L.

image
image

Click aici pentru galerie foto

Lumea a fost mai degrabă fascinată de inimioarele „desenate“ de aceştia cu ajutorul aparatelor. La câteva minute după asta bucureştenii şi-au mutat privirile spre apă, acolo unde au fost prezentate cele mai performante bărci şi catamarane deţinute de „Bărci în bagaje“ şi au aşteptat mai bine de jumătate de oră ca un hidroavion ultrauşor aparţinând „MOA Boats“ să-şi ia zborul. Când a făcut-o însă, spre dezamăgirea tuturor, acesta a decolat în afara lacului şi i-a lăsat pe toţi cu ochii-n soare.

image

Scheme cu motoparapante

A urmat „parada“ Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă care şi-a prezentat şi ea „flota“, respectiv câteva elicoptere care n-au avut curaj să facă prea multe acrobaţii. „Am venit special din Balta Albă să văd spectacolul, dar nu mă impresionează, anul trecut a fost mai frumos“, a declarat Alina Kicsi, o femeie care şi-a adus copilul să asiste la acrobaţii.

Unul dintre momentele ce a stârnit aplauzele publicului l-a constituit momentul unei echipe de cinci paraşutişti care au realizat sincroane cu motoparantele viu colorate. „Acum s-au aruncat colegii de la Agenţia de Paraşutism, printre ei şi o fată de 24 de ani, care vor face câteva scheme destul de periculoase cu ajutorul acestor motoparapante, adică un fel de paraşute cu motor, achiziţionate recent“, striga în microfon unul dintre organizatori.

Scafandrii au făcut spectacol

De departe însă cel mai apreciat număr a fost cel al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, „Vlad Ţepeş“, care a scos în evidenţă potenţialul tehnico-tactic şi uman al elitei pentru protecţia civilă. Aceştia au simulat un accident nautic. Astfel, dintr-un avion militar au sărit doi scafandri pentru a recupera cele două persoane ce pluteau în derivă. La acest moment chiar şi cei care se delectau cu mici şi bere în Parcul Crângaşi au venit, curioşi, să se minuneze de moment. Scafandrii s-au asigurat că victimele sunt în regulă şi au înotat apoi spre bărcile gonflabile ce veneau spre ei să-i salveze.

Festivalul s-a terminat aşa cum a început, tot cu o reprezentaţie a avioanelor de înaltă acrobaţie aparţinând Aeroclubului României.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite