Festivalul statuilor vii, la a doua ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Masca organizează în perioada 1-4 iunie în Herastrau cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante.

Intrarea de la Charles de Gaulle, Aleea Cariatidelor, Fantana Modura şi Aleea spre Expoflora vor deveni locul de pelerinaj al unor personaje ce vor impresiona publicul prin spectaculozitatea lor, după cum afirmă organizatorii.
 
“Mă bucură mult faptul că acest festival a stârnit ecouri şi emoţii în rândul publicului, drept pentru care am pregătit o nouă ediţie care anul acesta va sta sub semnul lui Caragiale cu motto-ul “Simţ enorm şi văd monstruos”. Nu numai opera marelui dramaturg va fi prezentă în cadrul evenimentului. Literatura va domina această ediţie iar statuile vivante vor purta publicul prin lumea plină de farmec a personajelor lui Shakespeare sau cea fantastică a zeilor din Olimp, prin poveştile copilăriei spuse de zâne, dar şi prin amintiri uneori comice, alteori romantice din Bucureştiul de altă dată cu elita lui, cu boieri şi ţărani, o lume pestriţă care a animat cândva Micul Paris. Vă invităm să descoperiţi o lume magică, în care fiecare statuie vă va spune povestea ei unică”, a declarat Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante este un eveniment unic în Europa Centrală şi de Est, prima ediţie fiind organizată anul trecut la iniţiativa Teatrului Masca. Artişti din Italia, Olanda, Germania, Marea Britanie şi România propun publicului incursiuni în lumea fantastică a statuilor vivante prin apariţii surprinzătoare.

Profitând de faptul că luni, 4 iunie este zi liberă deoarece se sărbătoresc Rusaliile, festivalul de anul acesta se va întinde pe o durată de patru zile. Surprizele pregătite de Teatrul Masca,  momentele de circ mut în interpretarea trupei din Marea Britanie sau cele de circ cu foc, precum şi o mulţime de statui vivante vor anima de vineri până luni Parcul Herastrau şi îl vor transforma într-o poveste cu aromă din timpuri de mult timp apuse.

Intrarea la eveniment este liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite