Festivalul ”Zilele Basarabiei la Bucureşti” se desfăşoară între 25 şi 27 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţiei a "Festivalul ”Zilele Basarabiei la Bucureşti”, organizat de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, va avea loc în perioada 25-27 martie.

Pe 27 martie se vor împlini 93 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 25 martie , ora 10:00, la Sala Senatului a Universităţii din Bucureşti. La eveniment vor fi prezente personalităţi importante din mediul cultural, istoric, academic şi jurnalisti. Tot vineri vor avea loc o expoziţie de afişe cu titlul ”Utopia Podului de Flori”, o proiecţie de film, precum şi un concert de muzică populară.

Cea de-a doua zi a festivalului va începe cu spectacolul de teatru ”Caviar, Vodka şi Bye Bye”, care va avea loc la ora 11:00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

La ora 14:00, în incinta Bibliotecii Centrale Universitare, va avea loc o dezbatere pe tema ”Unitatea Românilor de pretutindeni”. Vor urma o expoziţie de fotografie cu titlul ”Libertatea în imagini” şi un concert artistic în Club JukeBox, cu Alexandrina Hristov, Paralela 47, Snails şi Gândul Mâţei.

Pe 27 martie, în ziua în care s-a înfăptuit Unirea, se va merge, din Piaţa Universităţii, la Cernica pentru a depune coroane şi flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării, care au decis în 1918 unirea Basarabiei cu România.

De asemenea, se vor depune lumânări la Hanul lui Manuc, locul în care s-a semnat anexarea Basarabiei la imperiul Austro-Ungar, în 1812.

Festivalul se va încheia cu un concert in club JukeBox, unde formaţia Alternosfera îşi va  lansa, în premieră  la Bucureşti, noul album ”Virgula”, alături de formaţia Dubas şi The Ruffus.

Festivalul ”Zilele Basarabiei” este dedicat tuturor românilor conştienţi de propriul trecut istoric, precum şi de valorile culturale şi spirituale pe care le împărtăşesc acum, ca şi la 1918,  românii din cele două state româneşti.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite