Festivalul de Teatru pentru Copii şi Tineri “La teatrale cu matale!”, la o nouă ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti va găzdui miercuri, de la ora 12.00, cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Teatru pentru Copii şi Tineri “La teatrale cu matale!”.

Manifestarea este organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. La eveniment participă trupe alcătuite din elevi ai şcolilor generale şi liceelor din sectorul 6, precum şi din copii incluşi în sistemul social de protecţie.

Promovând arta ca mijloc de terapie şi dezvoltare comportamentală, proiectul „La teatrale cu matale!” îşi propune să îndrume copiii şi tinerii din toate categoriile sociale pe drumul care duce la descoperirea şi afirmarea personalităţii.

Reintegrarea socială a copiilor cu  probleme de comportament constituie un alt obiectiv major al acestui program. În lupta pentru câştigarea marelui premiu s-au înscris: trupa Teatrului Masca, trupa Centrului pentru Copii cu Dizabilităţi "Domniţa Bălaşa", trupa DGASPC Sector 6, trupele de teatru ale Liceelor Gheorghe Asachi şi Marin Preda. Mai participă micii artişti ai Şcolilor nr. 142, nr. 59, nr. 169 şi nr. 197.  În afara concursului va evolua şi trupa artisitică a Penitenciarului Rahova.

Juriul este alcătuit din actori profesionişti şi specialişti în domeniul protecţiei copilului.

Prima ediţie a Festivalului “La teatrale cu matale!” a avut loc în urmă cu şase ani, la iniţiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 6. Succesul înregistrat în rândul beneficiarilor, dar mai ales efectele pozitive asupra micilor participanţi, au încurajat continuarea acestui proiect inedit.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite