Bucureşti: „Cântăreaţa cheală“ deschide în această seară Festivalul Naţional de Teatru 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor urmări în cadrul evenimentului trei montări ale piesei lui Eugene Ionesco.

Trupa Cie Les Intempestifs din Besancon, Franţa, va urca pe scena de la Odeon în această seară, de la ora 19.00 şi mâine, de la ora 16.00.

SPECTACOL: O singură trupă străină la FNT 2009
FESTIVAL: Nouă zile de teatru la superlativ

Celelalte două spectacole cu celebra piesă sunt producţii ale Teatrului Naţional din Cluj, în regia lui Tompa Gabor, respectiv Teatrul German de Stat din Timişoara, spectacol a cărei regie îi aparţine lui Alexandru Dabija.

În plus, pe lângă aceste producţii, în perioada 31 octombrie – 8 noiembrie, publicul din Capitală va urmări cele mai bune spectacole din ţară ale stagiunii trecute. Astfel, anul acesta, în cadrul festivalului vor fi prezente la Bucureşti 11 teatre din nouă oraşe ale ţării.

Cocktail de spectacole

Festivalul Naţional de Teatru va oferi un cocktail de spectacole contemporane, operă, lansări de carte şi dezbateri. Anul acesta, FNT a programat 90 de evenimente, timp de nouă zile. Publicul va putea vedea 21 de spectacole din toată ţara, cinci spectacole semnate de regizori debutanţi, o premieră în regia lui Andriy Zholdak („Prinţesa Turandot“, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu) şi va putea participa la conferinţe şi lansări de carte.

Biletele pentru spectacolele din FNT 2009 se găsesc la Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie. Preţul biletelor variază de la 21,2 la 63,6 de lei, pentru majoritatea evenimentelor existând şi bilete cu preţ redus, cu un cost mediu de 17,85 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite