„Festin românesc” în Parcul Sebastian, pentru toţi bucureştenii sărbătoriţi de Sfânta Marie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viţel la proţap, carne de berbecuţ, brânzeturi de toate tipurile, pastrame, cârnaţi şi băutură din belşug - asta promit organizatorii târgului tradiţional „Festin românesc", eveniment ce se va desfăşura între 12 şi 15 august, cu ocazia Sfintei Marii, în Parcul Sebastian din Capitală. 

La târg vor veni zeci de producători şi comercianţi, bucureştenii putând să cumpere produse alimentare din Ardeal, Maramureş, Moldova şi Dobrogea.

Printre alimentele care vor putea fi găsite la târg se numără brânză din lapte de vacă, oaie și capră, caşcaval, urdă (dulce şi sărată), burduf (simplu și în coajă de brad), specialităţi de brânză cu verdeţuri, caş, carne și preparate din carne (cârnați, pastrame, afumături), specialități din raţă, gâscă și jigo de berbecuț, specialități secuiești, pastrame și cârnați din carne de vânat, pastrame și cârnați din oaie, sarmale maramureșene cu brânză, ceapă verde și păsat, sarmale maramureșene de post cu ciuperci și păsat și plăcintă maramureșeană cu brânză, la care se adaugă pâine și specialități de panificație. În plus, pot fi găsite cafea la nisip, specialități culinare din bucătăria italiană, franceză și ungurească.

Bucureștenii vor mai putea cumpăra băuturi de la cramele Boțârcani (Argeș), Pietroasele Buzău și pălinca Trămuța de Bihor, iar iubitorii de artă populară vor putea achiziţiona ii, rochii tradiționale, covoare oltenești, obiecte casnice și mic mobilier din lemn, podoabe, arame și produse din piele. Potrivit organizatorilor, la târg şi-a anunţat prezenţa şi Marian Vanghelie, primarul sectorului 5.

Parcul Sebastian a mai găzduit, vara aceasta, încă o ediţie a târgului Festin românesc, cu ocazia Lăsatului secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria, o altă ediţie fiind programată pentru perioada 2-4 septembrie, de Adormirea Maicii Domnului. Festinul românesc este organizat în colaborare cu producătorul magiunului de Topoloveni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite