Bucureşti: Felix Alexa - „Un veritabil eveniment cultural”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Felix Alexa, care a pus în scenă piese ale dramaturgului William Shakespeare, consideră binevenită seria pe care o va lansa mâine editura Adevărul Holding.

Vestea apropiatei apariţii, pe piaţa de carte din România, a colecţiei de opere complete Shakespeare, în colecţia de Lux de la „Adevărul“,  l-a surprins plăcut pe regizorul Teatrului Naţional, Felix Alexa.

COLECŢIE: Seria de cărţi de lux Shakespeare, în librării

„Este un veritabil eveniment cultural“, a apreciat Felix Alexa, care are deja, în palmaresul său regizoral, două dintre piesele marelui dramaturg, „Doi tineri din Verona“, montată la Teatrul de Comedie şi „Visul unei nopţi de vară“, care, pe 4 noiembrie a.c. va avea prima reprezentaţie, din actuala stagiune, la Teatru Naţional.

Iniţiativă salutară

Revenit de la Iaşi, unde, sâmbătă şi duminică,  a asistat,  la premiera piesei „Biderman şi incendiatorii”, de Max Frisch, a cărei regie a semnat-o şi care a fost reprezentată pe scena Teatrului Naţional din Iaşi, Felix Alexa a remarcat:  „Este de notorietate faptul că în România se publică foarte puţin teatru, atât românesc, cât şi străin. În această, situaţie, iniţiativa ziarulului Adevărul, de a lansa deodată, întreaga operă a lui Shakespeare, într-o colecţie de opere complete şi de lux, este salutară“.

Colecţia „Adevărul” ne apropie de librăriile din Occident


Editate în condiţii grafice impecabile, cu ilustraţii sugestive şi copertate în piele ecologică, volumele „Shakespeare“ din colecţia de carte de lux de la „Adevărul“ cuprind toate piesele şi sonetele scrise de Shakespeare, dar şi biografia acestuia,  semnată de scriitorul şi scenaristul Mihnea Gheorghiu, unul dintre cei mai avizaţi cunoscători, de la noi, ai vieţii şi operei Marelui Will.

„Prezenţa în librării a Colecţiei Shakespeare de la «Adevărul» va face ca şi librăriile noastre să se apropie de cele din Occident, unde colecţiile operelor marilor dramaturgi nu lipsesc din rafuri“, a mai spus regizorul.

În opinia regizorului Felix Alexa, acest eveniment fără precedent „este un prim pas în a sparge gheaţa de pe piaţa editorială românească,  unde domneşte un adevărat îngheţ în ceea ce priveşte cartea de teatru”.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite