Bucureşti: Fără bilete din hârtie pe troleele 73, 74 şi 77

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii RATB au început să pună în aplicare proiectul-pilot de înlocuire a biletelor cu carduri. Călătorii sunt sfătuiţi la case să-şi cumpere carduri, iar în curând, compostoarele pentru bilete vor dispărea din mijloacele de transport în comun.

Conform programului de dezvoltare RATB, biletele cu una sau două călătorii pe mijloacele de transport în comun trebuie să dispară. Proiectul a început deja să fie pus în aplicare pe liniile troleibuzelor 73, 74 şi 77.

De câteva zile, cele câteva sute de călători care folosesc zilnic aceste sunt sfătuiţi de vânzătoare să renunţe la tichetele din hârtie în favoarea cardurilor active sau multiple.

„Noi încercăm de aproape o lună să îi facem pe oameni să îşi ia card şi să-şi încarce pe el călătoriile. Unii dintre ei înţeleg varianta, însă alţii nu vor să renunţe la bilete, chiar dacă le explicăm că vor fi scoase. Unii se mai şi ceartă cu noi”, a spus Elena, o vânzătoate de la o casă de bilete din zona Piaţa Unirii.

„Cardul activ nu trebuie plătit“

Există două tipuri de carduri în favoarea cărora călătorii trebuie să renunţe la tichetele de hârtie: cele active şi cele multiple. „Pentru cardul activ nu se plăteşte nimic. Pur şi simplu călătorul îl solicită la ghişeu şi se poate încărca cu orice sumă“, a spus Mihai Vlădărău, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Acesta a mai explicat că cel multiplu poate fi folosit de cei care vin din afara oraşului. „Motivul pentru care am shimbat aceste tichete de hârtie este că cele două tipuri de carduri, prin validare, oferă mai multe informaţii Regiei, precum câte persoane folosesc liniile RATB. În plus, indică locul şi ora”, explică Vlădărău. Pentru a beneficia de aceste carduri, călătorii trebuie să furnizeze vânzătoarelor de la casele de bilete informaţii precum CNP şi numele.

CIFRĂ
1,57
de lei costă un card multiplu, acesta putând fi încărcat cu minimum 2 şi maximum 10 călătorii

RATB aşteaptă reacţia călătorilor

Potrivit proiectului iniţial al Regiei de Transport în Comun Bucureşti, biletele de hârtie urmau să dispară complet de la 1 ianuarie 2010. Reprezentanţii RATB susţin, însă, că dacă oamenii nu se vor obişnui, poate dura mai mult până la schimbarea definitivă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite