Bucureşti: Fără iubit în cămin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu acest an universitar studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Capitală, care locuiesc în cămin, nu au voie să-şi primească iubitul sau iubita în cameră, peste noapte.


Decizia a fost luată de conducerea universităţii şi prevede pierderea dreptului de cazare a studenţilor care vor fi depistaţi în astfel de situaţii. De acelaşi tratament vor avea parte şi studenţii care îşi vor vinde locul de cazare, informează NewsIn. Conducerea universităţii susţine că decizia a fost luată în contextul în care s-au făcut eforturi foarte mari pentru cazarea în cămine a 200 de studenţi din anul întâi, dar şi pentru cazarea celor din anii mai mari.

Criză de locuri

De aceea, orice student care îşi va vinde locul sau care va folosi camera pentru întâlnirea cu iubitul sau iubita, pierde definitiv dreptul de a se caza în cămin.

„Universitatea de Medicină şi Farmacie are mai multe probleme legate de cazare decât multe alte instituţii de învăţământ superior. În primul rând din cauza duratei mai mari de sudii, dar şi pentru că intervine probleme legate de cazarea rezidenţilor. Aproape că putem vorbi de cazare pe nouă, zece ani şi chiar mai mult”, a declarat, pentru NewsIn,  prorectorul pe probleme sociale al UMF, prof. dr. Monica Pop.

Regia de cazare: 120 de lei lunar

Potrivit datelor furnizate de prorectorul Pop, în anul universitar 2008-2009 au fost evacuaţi din cămin 30 de studenţi care au încălcat aceste reguli.

Căminele UMF au camere cu câte trei paturi, baie şi bucătărie proprii şi au fost recent renovate, iar preţul unui loc în cămin este de circa 120 lei lunar.

Preţul unui loc în căminele studenţeşti, cumpărat ilegal, a ajuns la 600 de euro, pe fondul unui deficit estimat, şi anul acesta, la câteva zeci de mii de locuri, în condiţiile în care construcţia de clădiri noi pentru cazare este blocată de criza financiară, potrivit asociaţiilor studenţeşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite