Bucureşti: Familia Susca trăieşte "altfel"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât Daniel, cât şi Roxana au renunţat la locurile lor de muncă, de când s-a născut fiica lor, Maria.

POVESTE: Carmen Muşat-Coman este singura traducătoare de bengali din România

Se plimbă cu bicicletele prin parc împreună cu fiica lor în vârstă de trei ani şi patru luni, fotografiază peisaje, fac trasee montane sau se joacă împreună pe plajele de pe litoral. Nu, nu este vorba de o vacanţă în familie, este vorba despre un stil de viaţă.

Daniel şi Roxana au ales să trăiască liber. Ei nu se trezesc de dimineaţă presaţi de obligaţia de a ajunge la serviciu, nu aşteaptă sfârşitul de săptămână pentru a se bucura de câteva momente în compania copilului lor şi nu îşi programează concediile cu un an înainte, pentru că amândoi au renunţat să mai trăiască după tipar.

După ce a apărut pe lume fiica lor, Maria, au hotărât să îi dedice ei cea mai mare parte a timpului. „De când am născut-o pe Maria am hotărât să renunţ la serviciu, chiar dacă eram mulţumită de postul meu de la UNATC, ca asistent universitar la catedra de imagine.

La scurt timp a renunţat şi Daniel la locul lui de muncă şi am devenit amândoi liber-profesionişti“, spune Roxana. În timp ce le aruncă bucăţele de pâine raţelor din Parcul IOR împreună cu Maria, Daniel o completează spunând că aceasta a fost cea mai bună decizie pe care au luat-o.

„Prima tendinţă este să nu faci nimic“
Amândoi sunt fotografi profesionişti şi merg împreună la toate evenimentele la care sunt chemaţi. Ei spun că se descurcă la fel de bine din punct de vedere financiar, dar au o satisfacţie mult mai mare muncind pe cont propriu. „Prima tendinţă este să nu faci nimic atunci când renunţi la locul de muncă pe care îl ai.

Din fericire, am ieşit repede din această stare şi am început să ne ocupăm de mica noastră afacere“, explică Roxana, Dani şi Maria au un blog intitulat „Family Spirit“, care poate fi accesat pe http://roxanadanimaria.blogspot.com/. „Facem aproape totul împreună, dar nu ne plictisim, tot timpul găsim ceva incitant de făcut“, spune Roxana.

PROFIL
Daniel Susca, născut la 12 iunie 1979, Focşani
Studii: Universitatea Media (Cinematografie şi Televiziune), promoţia 2002
Roxana Susca, născută la 5 iunie 1973, Piatra Neamţ
Studii: Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), promoţia 2002
Maria Susca, născută la 25 iunie 2006, Bucureşti

Ce-i place Roxanei
„Îmi place foarte mult grădinăritul. Anul acesta, Maria a mâncat căpşuni din grădina noastră de pe balcon. Îmi mai place să gătesc şi mă descurc foarte bine“.
Ce nu-i place Roxanei
„Nu suport situaţiile în care sunt constrânsă, dar, din fericire, în ultimii ani nu am mai avut parte de asemenea momente“.

Ce-i place lui Dani
„Îmi place tot ce înseamnă tehnică şi tehnologie. Din acest motiv, îmi place să urmăresc Formula 1“
Ce nu-i place lui Daniel
„Nu îmi place lipsa de respect faţă de valoare. Există mulţi oameni valoroşi care nu sunt respectaţi“

Mariei îi plac foarte mult apa, animalele, să se plimbe în trăsurica tractată de bicicleta tatălui ei şi, mai nou, a descoperit că îi plac literele, aşa că învaţă alfabetul.
Micuţei nu îi place să fie întreruptă atunci când face ceva „important“.   

Întrebări şi răspunsuri:
Cum se văd oamenii din spatele aparatului de fotografiat?
„Foarte mulţi oameni care vin la evenimentele importante din viaţa prietenilor dau impresia că sunt prezenţi acolo doar din obligaţie. Acest lucru se observă şi atunci când trebuie să stea la poza de grup, şi în timpul petrecerilor“, spune Roxana

Aţi avut parte de întâmplări hazlii la evenimentele la care aţi participat? 
„Da, mai mereu se petrec lucruri amuzante. Spre exemplu, la ultima nuntă la care am participat din postura de fotografi, unul dintre nuntaşi i-a luat Roxanei aparatul de fotografiat din mână, mi l-a mie şi a luat-o la dans“, povesteşte Daniel.    

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite