Fals călugăr, înarmat cu două pumnale, reţinut de Poliţia Locală la Dealul Mitropoliei. El predica, enoriaşelor, sfârşitul lumii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fals călugăr, înarmat cu două pumnale,  a fost reţinut luni seară de o patrulă a Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti în zona Dealului Patriarhiei. Acolo se desfăşoară manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.

Luni seară, în jurul orei 18.00, una din patrulele Poliţiei Călare din cadrul Poliţiei Locale care participa la o acţiune de combatere a comerţului ilegal în zona Dealului Mitropoliei  a fost sesizată de un reprezentant al Patriarhiei că printre clericii veniţi la manifestare se amestecase şi un fals călugăr.

Bărbatul a fost surprins de patrula călare  în timp ce vorbea cu o enoriaşă, în dreptul unui cort în care mai mulţi călugări  vindeau obiecte de cult. Falsul călugăr predica sfârşitul lumii în momentul în care agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi reprezentanţii Patriarhiei l-au depistat. Atunci cînd i s-au cerut detalii despre activitatea sa, bărbatul – costumat în veşminte preoţeşti – a devenit recalcitrant. A spus că este de la o mănăstire din Moldova, însă nu a putut prezenta vreo dovadă că face parte din corpul clerical.

La solicitarea de legitimare a poliţiştilor locali, bărbatul s-a prefăcut că îşi caută cartea de identitate, moment în care, la şold au ieşit la iveală două pumnale cu lama de 12 centimetri, respectiv 7 centimetri. Poliţiştii l-au imobilizat pe falsul călugăr şi l-au dus la secţie.

Bărbatul are 54 de ani şi este din judeţul Dolj. A declarat că venise în Bucureşti la manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou să se facă cunoscut. Asta, fiindcă „are putere mare, citeşte viitorul şi ghiceşte norocul”. În faţa reprezentanţilor Patriarhiei, bărbatul a recunoscut că nu aparţine niciunei mănăstiri. Falsul călugăr a fost predat de agenţii locali Secţiei 10 de poliţie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite