Bucureşti: Făină şi zahăr, gratis pentru cei săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii, şomerii, salariaţii cu venit minim şi persoanele cu handicap din Bucureştei primesc din partea autorităţilor 13 kilograme de făină şi cinci kilograme de zahăr. Câteva zeci de persoane erau de dimineaţă adunate în faţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Capitalei pentru a-şi ridica pachetele.

Vârstnicii din sistemul public de pensii care nu obţin mai mult de 400 de lei lunar şi toţi şomerii din Capitală beneficiază, începând de astăzi, de ajutoare materiale din partea autorităţilor locale.

Astfel, ei primesc câte 13 kilograme de făină de persoană. Cele cinci kilograme de zahăr pot fi ridicate de la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială de pe strada Sălcetului nr. 5, începând cu luna octombrie. 

“Am pensie de 380 de lei şi nu mă descurc”
Câteva zeci de persoane au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a-şi ridica pachetele. Oamenii au timp până la data de 20 decembrie pentru a-şi lua făina şi zahărul de la autorităţi.

Pensionarii adunaţi la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti s-au declarat mulţumiţi de oferta autorităţilor. “La pensia mea de 380 de lei lunar nu mă descurc cu toate cheltuielile lunare, aşa că este foarte bine că s-au gândit şi cei de la Primărie să ne acorde şi nouă nişte ajutoare”, a spus Maria Rudei, pensionară din zona

Tineretului. Femeia  a venit cu mijloacele de transport în comun până la sediul Direcţiei de protecţie socială din sectorul 4, pentru a-şi ridica pachetul.

Şi Constantina Calotescu a fost încântată de faptul că primeşte făină gratuit. “Suntem săraci şi bătrâni, aşa că orice ajutor, chiar şi făină şi zahăr, date fără bani ne ajută enorm”, a declarat pensionara, în vârstă de 64 de ani, venită să-şi ridice pachetul împreună cu un nepot. “Am avut noroc cu el că eu stau tocmai în Pantelimon şi nu ştiu cum m-aş fi descurcat”, a mai spus bătrâna.

Pachetele, ridicate cu buletinul şi talonul
Pentru a-şi ridica pachetele, beneficiarii trebuie să se prezinte cu cartea de identitate şi cu talonul de pensie în original şi cu o copie a acestora sau cu talonul pentru indemnzaţia de şomaj şi o copie a acestuia.

Banii pentru ajutoare provin din stocurile de intervenţie comunitară destinate categoriilor de persoane defavorizate din România.

Aproape 90.000 de bucureşteni vor primi pachete
În Bucureşti vor beneficia de prevederile acestui program un număr de 89.523 de persoane, astfel: 1.765 beneficiari ai venitului minim garantat, 11.982 de şomeri, 46.341 de persoane cu handicap grav sau accentuat, 29.435 de pensionari.

Persoanele cu handicap primesc pachetele de la 15 septembrie
Beneficiarii venitului minim garantat şi persoanele cu handicap vor putea ridica produsele de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din sectorul în care domiciliază, după data de 15 septembrie 2009.

Situaţia beneficiarilor care vor ridica produsele de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul sectoarelor arată că în sectorul 1 sunt beneficiari 7.558 persoane, în sectorul 2 - 10.296 persoane, sectorul 3 - 8.016, sectorul 4 - 5.520, sectorul 5 - 8.259, sectorul 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite