Bucureşti: Fabrica unui chinez, făcută scrum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fabrică de încălţăminte din localitatea ilfoveană Mogoşoaia, care aparţine unui cetăţean chinez, a ars ieri-dimineaţă până la temelii.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6.20, iar pompierii nu au reuşit să-l stingă complet nici după 12 ore. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov, locotenent Oana Mârzan, un echipaj de pompieri a rămas noaptea trecută să supravegheze zona şi să se asigure că incendiul nu reizbucneşte.
Tot reprezentanţii ISU susţin că focul ar fi izbucnit de la o instalaţie electrică veche.  

MEDIU VIDEO Incendiu la o fabrică de încălţăminte din Mogoşoaia

Chinezării la CAP

Fabrica de încălţăminte funcţiona în două grajduri ale fostului CAP din Mogoşoaia. Proprietarul este Huang Jiamei, de origine chineză, care a cumpărat clădirile în 1995.
Potrivit şefului Inspectoratului de Stat pentru Protecţia Muncii, Constantin Miclău, firma este înregistrată la Registrul Comerţului cu numele JIANTE SRL şi figurează cu doar şase angajaţi. Cu toate acestea, ieri, 15 persoane susţineau că muncesc fără carte de muncă pentru patronul chinez. Huang Jiamei, care nu a răspuns întrebărilor redactorilor pentru că nu ar vorbi limba română, a mai fost sancţionat cu 9.000 de lei, în 2007, pentru că avea angajaţi „la negru“. În acelaşi an, Protecţia Muncii l-a mai amendat cu 10.000 de lei pentru nereguli la instalaţia electrică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite