FOTO Iată ce poţi vedea în acest weekend la Street Delivery!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin acest eveniment, organizatorii doresc să amenajeze un spaţiu pietonal şi o ofertă culturală cât mai bogată între Grădina Icoanei şi parcul Cişmigiu.

Ajuns la cea de-a şasea ediţie, proiectul cultural Street Delivery promite trei zile de evenimente culturale pentru toate gusturile.

„Street Delivery a venit de la nevoia de spaţiu public în Bucureşti. Credem că putem construi de jos în sus. Deocamdată am reuşit să transformăm parcarea de lângă Grădina Icoanei în spaţiu pietonal. Pe termen lung urmărim să amenajăm un spaţiu pietonal mult mai mare, de la Grădina Icoanei la grădina Cişmigiu", a spus Cristi Neagoe, unul dintre responsabilii de acest proiect.

Concret, în intervalul 10 - 12 iunie ai parte de 300 de proiecte culturale care reprezintă tot atâţia paşi înainte spre crearea pietonalei Verona.

Ce putem vedea azi? O simplă plimbare pe aleea principală Street Delivery te poate pune faţă în faţă cu o ofertă inedită şi variată de activităţi. Pentru început, te poţi fotografia direct pe o bucăţică de sticlă, cu un aparat foto de epocă, perfect funcţional. Perfect gratuit.

Poţi cumpăra delicatese de demult, făcute în casă, de la „Băcănia Veche". Poţi vedea robotul din cutii de carton înalt de patru metri, cel mai mare din Bucureşti. Ai şansa să urmăreşti pe viu cum o echipă de meşteri fieriari refac, cu arta şi pasiunea cuvenită, gardul librăriei Cărtureşti.

Iată cum este construit un robot din carton, înalt de patru metri!

Iată cum este construit un robot din carton, înalt de patru metri!

Şi, dacă tot te deplasezi agale către Biserica Anglicană, opreşte-te să vezi la lucru o echipă de şase grafferi care creează un graffiti cât un perete întreg, pe tema „Bucureştiul demolat, Bucureştiul revândut".


Ofertă culturală pentru toate gusturile

Toate cele peste 300 de proiecte prezentate în acest weekend la Street Delivery se încadrează în 11 categorii: arte, arhitectură, urbanism, ecologie, film, mâncare sănătoasă, muzică, sport, jocuri pentru copii, ateliere şi târg.

Making of: piramida culturală de la Street Delivery

Making of: piramida culturală de la Street Delivery

Un punct de atracţie central e reprezentat de construcţiile unicat expuse la eveniment.

„Avem o piramidă din paleţi de lemn înaltă de trei metri şi cu baza de 10 metri pătraţi, unde publicul poate urca pentru a se delecta cu diverse activităţi culturale. La un alt stand va fi un exemplu de arhitectura parametrică: un iglu din carton care interacţionează cu publicul", a adăugat Cristi Neagoe.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite