FOTOREPORTAJ: Cod galben: Iarna a revenit în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsoarea abundentă a acoperit Capitala în numai câteva ore. Maşinile circulă deja bară la bară. Meteorologii avertizează că precipitaţiile sub formă de ninsoare vor cădea până mâine seară în Bucureşti.

Meteorologii au anunţat, încă de vineri seară, că de vineri noapte iarna va poposi din nou în Capitală. Astfel, dacă azi-noapte a fost lapoviţă şi ninsoare, astăzi a început să ningă de la primele ore ale dimineţii. În noaptea de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică, în est şi sud-est vântul va avea intensificări, viscolind temporar zăpada

"În intervalul 22 ianuarie, ora 12.00 - 23 ianuarie, ora 23.00 va ninge în cea mai mare parte a ţării , pe arii mai extinse şi local mai abundent în regiunile din jumătatea de sud, iar în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei vântul va avea intensificări, viscolind temporar ninsoarea", se arată în atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Primarul general Sorin Oprescu a cerut ca toţi operatorii de deszăpezire să fie pregătiţi să intervină cu material antiderapant

"Am să vă rog să fiţi pregătiţi şi să vă poziţionaţi în apropierea pantelor, a trecerilor subdenivelate şi atunci când este cazul să acţionaţi cu material antiderapant pentru a nu exista riscul formării poleiului. De asemenea, imediat după căderea zăpezii trebuie să interveniţi cu utilajele din dotare pentru ca circulaţia să se poată desfăşura în condiţii normale", a solicitat primarul general.

Acesta a cerut ca intervenţiile să fie făcute cu prioritate în zona gurilor de metrou, a staţiilor şi refugiilor RATB.

Trafic îngreunat

Astăzi s-a circulat cu dificultate pe străzile Capitalei, în unele locuri chiar bară la bară. Şi pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă, din cauza ninsorii abundente, însă nu sunt blocaje sau alte probleme deosebite.
De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale din ţară s-a depus un strat de zăpadă de până în trei centimetri, dar nu sunt artere blocate.

image

Atenţionarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Covasna şi parţial în Sibiu şi Braşov.

image

În acest moment vântul bate cu 31 km/h, dinspre N-E şi Vizibilitatea este de 1 Km. Temperatura maximă nu va depăşi 1 grad Celsius iar minima va coborâ la -2 grade. Duminică va fi mai frig, temperatura minimă va fi de -4 grade. De luni vremea se va înrăutăţi iar săptămâna viitoare vor fi înregistrate temperaturi chiar şi de -10 grade Celsius.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite