FOTOGALERIE Succes răsunător la Săptămâna Modei de la Berlin pentru designerii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai nouă şi mai în vogă săptămână a modei europene, Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, a inclus în programul său din acest an pentru a doua oară şi creaţia românească.  Irina Schrotter, Alina Botea, Lucian Broscăţean, Mihaela Glăvan, Carla Szabo şi Lena Crivean au fost cei cinci designeri români care şi-au prezentat colecţiile la Săptămâna Modei din capitala Germaniei.

Designerii români și-au prezentat pentru a doua oară anul acesta, colecțiile în cadrul celebrei Săptămâni a Modei de la Berlin, în fața a peste 800 de invitați.

Lucian Broscățean a deschis prezentarea cu colecția “Inverted Perspective” care a propus o frumusețe stranie a unui univers artistic dominat de dimensiuni spirituale și personaje atipice. Au fost explorate forme arhitecturale și volume drapate în tonuri de negru punctate cu un oranj fluorescent.

Creații: Lucian Broscățean

A doua colecție din show,  semnată Lena Criveanu, a fost inspirată de senzualitatea corpului femeii, designerul combinând elemente tradiționale românești cu croiuri inspirate din moda anilor '20, într-un colaj de materiale stropite cu rouă.

image
image

Creații: Lena Criveanu

Prezentarea Alinei Botea  a vorbit despre o femeia-libelulă fragilă, dar plină de culoare. Ținutele ei chic-minimaliste, imaginate în linii de ani '80, au plutit desprinse dintr-o lume a plăcerilor, urmând zborul haotic și filigranul micuțelor insecte pe care le-a printat digital pe mătasea ușoară.

image
image

Creații: Alina Botea

Irina Schrotter s-a inspirat pentru colecția I AM din moda străzii promovând un stil urban și modern. Croiurile și formele sunt riguroase, completate de cele mai multe ori de bijuterii supradimensionate semnate de Carla Szabo.

image
image

Creații: Irina Schrotter

Mihaela Glăvan a semnat încălțămintea pentru toate colecțiile din show-ul Romanian Designers, propunând platforme șocante ca înălțime, aplicații de piele, plastic sau pânză de sac, punctând astfel creativ fiecare design în parte.

Echipa românească a fost formată din Alina Botea, Irina Schrotter, Lucian Broscățean, Lena Criveanu, Mihaela Glăvan, Carla Szabo și stiliștii Maurice Munteanu, Ovidiu Buta, Liana Martin și Marian Palie.

image
   FOTOGALERIE Succes răsunător la Săptămâna Modei de la Berlin pentru designerii români
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite