FOTOGALERIE Recordurile Capitalei: primarul Piedone aprinde cea mai mare instalaţie de Crăciun din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare instalaţie de Crăciun de interior va aprinsă fi  joi, 15 noiembrie, în centrul comercial Sun Plaza. La eveniment este invitat şi primarul Cristian Popescu Piedone, cel care va da şi startul spectacolului de lumini şi lasere. Instalaţia de la Sun Plaza a devenit cea mai mare din lume în noiembrie 2010, când a doborât recordul mondial de 150.000 de beculeţe. În ultimii 11 ani, Capitala a intrat în Cartea Recordurilor

Luminile de Crăciun vor fi aprinse de primarul Piedone la ora 18.00. În noiembrie 2010, afost omologat recordul pentru cea mai mare instalaţie de Crăciun de inteerior, cu 449.658 de beculeţe. Precedentul record era de 150.000 de beculeţe.

Corul Şcolii de Muzică "George Enescu", dar şi artişti precum Andra şi trupa HI-Q vor susţine recitaluri, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Marius Vizante.

Cei care vor fi prezenţi la aprinderea luminilor festive pentru Sărbătorile de Iarnă vor putea participa la tombole şi diverse concursuri, cu premii atractive şi chiar "gustoase", precum voucherele de cumpărături pentru zona Food Court din incinta respectivului centru comercial.

În zona intrării principale în centrul comercial va fi amplasată „Căsuţa cu turtă dulce" unde cei care doresc pot face donaţii pentru copiii instituţionalizaţi într-un centru de plasament din Sectorul 4.

Recordurile Capitalei, între mâncare şi Sărbătorile de Iarnă

În ultimii 11 ani, Bucureştiul s-a înscris în Cartea Recordurilor cu 16 reuşite, care de care mai îndrăzneţe. Bucureştenii s-au întrecut în de-ale gurii sau în obiceiuri şi instalaţii de Crăciun. Însă, cele mai multe recorduri mondiale au fost doborâte în timpul mandatelor lui Sorin Oprescu.


image

1. Paraşutist, cu operaţie pe cord deschis (2001)

Aerodromul Clinceni - Bucureşti a fost gazda unui record mondial inedit, în luna august a anului 2001. Laura Nicoleta Rites a efectuat trei lansări cu paraşuta de la o înălţime de 1.100 de metri, după ce suferise o operaţie pe cord deschis în oraşul Târgu - Mureş. Totodată, Laura era însărcinată.

2. Cea mai lunga pânză ( 20 noiembrie 2006)

În anul 2006, elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza" au adăugat Bucureştiul din nou pe harta Capitalelor care deţin recorduri mondiale. Pentru a picta cei 346,1 metri de pânză au contribuit 1.500 de copii care au desenat pe tot parcursul anului şcolar. Creaţia artistică a fost expusă în faţa hangarelor Romaero Băneasa, iar pentru întinderea ei au fost necesare aproximativ 12 ore de muncă.


image

Elevii liceului „Nicolae Tonitza" împreună cu sute de copii din Bucureşti au continuat să picteze până când reprezentanţii Guiness Book au măsurat şi ultimul centimetru de pânză.

„Am rămas plăcut surprinsă de talentul şi ambiţia copiilor de la Liceul Tonitza de a intra în Cartea Recordurilor. Omologăm recorduri peste tot în lume, peste tot entuziasmul este mare, însă de această dată optimismul şi pasiunea celor prezenţi m-au surprins... A fost mai presus de orice aşteptări", declara, în 2006, Andrea Banfi reprezentanta Guiness World Record Ltd.

3. Cele mai multe nunţi de aur din lume oficiate simultan (2007)

Capitala României stă bine şi la capitolul „nunţi de aur". În 2007, World Records Academy a oficializat recordul cu cei mai mulţi români căsătoriţi de mai bine de 50 de ani. În jur de 610 români, adică 305 cupluri, s-au reunit la Bucureşti în septembrie 2007 pentru a-şi reînnoi jurămintele de căsătorie cu ocazia nunţii de aur.


image

4. Cel mai lung lanţ de prezervative (octombrie 2007)

În 2007 bucureştenii au doborât un alt record amuzant şi anume „cel mai lung lanţ de prezervative" din lume. Prezervativele înnodate au măsurat 3.300 de metri cu 600 de metri mai mult decât recordul anterior obţinut în Thailanda. Recordul a fost realizat pe Bulevardul Unirii din centrul Capitalei.

5. Cei mai mulţi oameni deghizaţi în Moş Crăciun ( 21 decembrie 2008)

Bucureştenii au dovedit că iubesc Crăciunul, şi în spiritul acestei sărbători au doborât în anul 2008 un record mondial. Aproximativ 4.000 de persoane s-au deghizat în Moş Crăciun şi au împărţit în centrul Capitalei cadouri împachetate în cutii roşii, după cum au prevăzut regulile impuse de Guiness Book.



Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a mulţumit celor aflaţi la eveniment pentru succesul pe care l-au înregistrat. Vechiul record a fost înregistrat în oraşul Taipei cu 3.618 oameni deghizaţi în Moş Crăciun.

image

6. Cel mai lung cârnat (27 decembrie 2008 )

Capitala noastră a fost în 2008 gazda unui record inedit, cel mai lung cârnat afumat din lume, ce a măsurat 392 de metri. Recordul a fost omologat de reprezentantul Guiness Book, Talal Omar, în Piaţa Constituţiei.

Pentru realizarea cârnatului a fost nevoie de 25 de oameni, care au mixat peste 70 de kilograme de carne, slănină, condimente, usturoi şi ingrediente care au fost ţinute în secret de către compania de mezeluri Carolli.


image

După procesarea cărnii (realizată în laboratoarele Caroli din Piteşti), cârnatul a fost trecut prin procese de umplere, unire la capete, fierbere şi afumare realizate prin tehnologii special create pentru obţinerea acestui produs record. O atenţie deosebită a fost acordată în tot acest timp procedeelor de transport de la Piteşti în Capitală.

7. Cel mai greu tort (28 decembrie 2008)

La numai o zi distanţă de recordul „Cel mai lung cârnat din lume", în contul Bucureştiului a mai fost adăugată o performanţă mondială şi anume „Cel mai greu tort cu frişcă şi fructe din lume".

Şapte persoane s-au ocupat de umplut blaturile cu cremă şi au împodobit prăjitura. Tortul a fost preparat din 100 de kilograme de frişcă, 1.000 de ouă şi 40 de kilograme de zahăr. Prăjitura a cântărit 281 de kilograme şi a fost catalogată de reprezentanţii Guiness Book drept cel mai greu tort cu frişcă şi fructe.

8. Ciorba de burtă (27 septembrie 2009)

În anul 2009, în cadrul festivalului de gastronomie de la Bucureşti a mai fost doborât un record culinar. Ciorba de burtă s-a aflat pe meniul zilei, iar 10 bucătari au pregătit într-un ceaun imens 420 de kilograme de burtă de vită la care au adăugat 100 de litri de smântână pe care i-au amestecat cu 150 de kilograme de morcov, ceapă şi ţelină la care s-au mai adăugat 10 kilograme de usturoi.


image

În total, au ieşit 1.058 de litri de ciorbă de burtă care au fost împărţiţi la cei care au asistat la record.

9. Lanţul de pizza (3 octombrie 2009)

Cel de-al doilea record mondial doborât în cadrul festivalului Bucharest Food Festival şi realizat cu ajutorul Jerry's Pizza a constat în cel mai mare lanţ de pizza din lume. Şirul a măsurat 496,97 de metri şi a fost format din peste 2.200 de pizza. Pentru aranjarea lor pe mesele aliniate pe 14 rânduri a fost nevoie de circa 100 de persoane.

Reţeta a constat în 600 de kilograme de făină specială de pizza, 400 de kilograme de mozzarella, 200 de kilograme de sos de roşii, 15 litri de ulei de măsline, 3 kilograme de drojdie.

Recordul anterior fusese stabilit în Australia şi însuma 221 de metri lungime. După omologarea recordului, o parte din preparate au fost donate unor case de copii.

10. Cea mai mare instalaţie de Crăciun (25 noiembrie 2010)

Românii nu ratează nicio ocazie să doboare recorduri, astfel în 25 noiembrie 2010, la mallul din Berceni Sun Plaza, oficialii Guniess World Records au omologat cea mai mare instalaţie de Crăciun de interior din lume. Ansamblul instalaţiei a numărat 449.658 de beculeţe.

Potrivit organizatorilor, recordul a constat în 500 de perdele de lumini de doi metri înălţime şi 1,5 metri lungime, şase perdele de lumini de doi metri înălţime şi şapte metri lăţime montate la toate intrările mall-ului, la care au fost adăugate încă 20 de perdele de lumini plasate la toate magazinele fast-food. Pe lângă aceste perdele, au mai fost aşezaţi 40 de brazi de Crăciun împodobiţi cu 2.400 de leduri, iar pe scările rulante au fost montate alte 120 de ghirlande de lumini.

La eveniment au asistat 1.000 de oameni alături de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

11. Curs prim ajutor ( 27 iulie 2011)

Dacă echipa de fotbal Dinamo nu reuşeşte să strângă mai mult de 1.000 de oameni pe stadion, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a dovedit că se poate. Astfel, în vara anului trecut 7.402 oameni au participat pe stadionului din Ştefan cel Mare la cel mai mare curs de resuscitare cardio-respiratorie din lume, numit „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor", eveniment cu care Bucureştiul a intrat din nou în Cartea Recordurilor, surclasând performanţa din 2010 a Mexicului care a reuşit să strângă 6.577 de persoane.


image

Exerciţiul de resuscitare a durat o jumătate de oră, timp în care 700 de membri specializaţi ai serviciului de ambulanţă au făcut o demonstraţie de resuscitare pe un manechin gonflabil.

12. Cea mai mare pască ( 22 aprilie 2011)

În luna aprilie a anului 2011, oficialii de la World Records Academy au oficializat recordul „Cele mai multe porţii de pască servite". Peste 100 de kilograme de pască au fost servite în 1.200 de bucăţi. Bucătarul a avut de tăiat 16,8 metri de pască în bucăţele de aproximativ 100 de grame.

Bucătarii au folosit 80 de kilograme de făina, 12 litri de lapte, 300 de ouă, 45 de kilograme de brânza de vaci şi alte câteva zeci de kilograme de drojdie de bere, griş, sare, unt, smântână, stafide, coajă rasă de lămâie şi portocală.

13. Cel mai mare "bănuţ" de ciocolată (18 noiembrie 2011)

După ce a doborât recordul mondial cu cea mai mare instalaţie de Crăciun din lume, primarul Sectorului 4 a prins gustul recordurilor şi a inaugurat în noiembrie 2011, cel mai mare „bănuţ" de ciocolată din lume.

Uriaşul „bănuţ" cântărea 265 de kilograme şi avea un diametru de 1,35 metri şi 14 centimetri grosime. Celebra prăjitură a fost pregătită timp de 3 zile şi 3 nopţi de 11 cofetari îndrumaţi de un maestru cofetar. După omologarea recordului de către reprezentanţii Guinness, ciocolata a fost împărţită pofticioşilor şi copiilor de la centrele de plasament din Sectorul 4.

14. Cea mai lungă trenă (20 martie 2012)

Evenimentele importante din viaţa oamenilor pot deveni oricând motiv de doborât recorduri. Astfel, o tânără din Bucureşti a intrat în luna martie a acestui an în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă trenă din lume. Trena care a măsurat 2.823 de metri a fost întinsă de la Piaţa Unirii şi a urmat traseul fântânilor până la Piaţa Constituţiei.

Rochia de mireasă a fost croită din aproximativ 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta din mătase jakard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri. Pentru a realiza rochia de mireasă au fost necesare 1.857 de ace pentru cusut, 150 de papiote de aţă. Pentru finalizarea ei au fost necesare 100 de zile de lucru şi o echipă formată din 10 oameni.

Această iniţiativă a avut un cost total de 23.800 de lei, din care pentru realizarea trenei fără toate aplicaţiile din tul a fost nevoie de o suma de 18.000 de lei, în timp ce costul total al rochiei s-a ridicat la 5.800 lei.

15. Cea mai lungă scrisoare de dragoste (25 februarie 2012)

După ce au demonstrat că sunt mari amatori de dulciuri, bucureştenii s-au dovedit a fi maeştrii şi la scris declaraţii de dragoste. Astfel, cea mai lungă scrisoare de dragoste a fost scrisă de Dragobete, pe strada Lipscani din Centrul Capitalei. Trecătorii au scris sute de mesaje de dragoste pe hârtia specială întinsă de-a lungul străzii.

Felicitarea a avut trei pagini, înalte de doi metri cu o lungime de 4,5 metri. După terminarea numărătorii, reprezentaţii Guinnes Book au validat 1.468 de semnături cu 395 mai multe decât recordul anterior obţinut la New York în 2011.

16. Cea mai mare salată din lume ( 23 septembrie 2012)

Ultimul record înregistrat în Capitală a avut loc pe 23 septembrie 2012, la Complexul Exporom, unde aproximativ 1.000 de persoane au pregătit cea mai mare salată din lume cu o greutate de 19,05 tone.


image

Pentru pregătirea celor aproximativ 20 de tone de salată au fost necesare şase tone de roşii, patru tone de salată verde, patru tone de castraveţi, două tone de ardei, ceapă şi morcovi, 40 kilograme de măsline, 800 litri de ulei de măsline şi 400 kilograme de sare. Vasul în care a fost aşezată salata a avut o lungime de 18 metri, 3 metri lăţime şi 50 de centimetri adâncime.

După ce recordul a fost omologat, o parte din salată a fost donată centrelor de plasament, cantinelor şi mănăstirilor şi căminelor de bătrâni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite