FOTOGALERIE Băcăuanii care protestează pentru Roşia Montană sunt în Capitală. Ţiganii din Colentina: „de unde's ăştia, de la Rahova?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Suciu (33 de ani) şi Sebastian Muscalu (21 de ani) au plecat din Bacău în urmă cu nouă zile şi au ajuns aseară în Voluntari, la intrarea în Bucureşti. Astăzi ei parcurg ultima bucată de drum până în Piaţa Universităţii, unde se întâlnesc cu membrii mai multor organizaţii nonguvernamentale. De la ora 17.00, ei pornesc împreună către Palatul Cotroceni, unde îi vor dărui mai multe bijuterii preşedintelui Băsescu.

MAI CITIŢI ŞI:

Băcăuanii plecați în „Marșul Aurului“ au ajuns la jumătatea drumului

Cercei de aur pentru președintele Băsescu din partea băcăuanilor, la schimb cu Roșia Montană

Florin Suciu şi Sebastian Muscalu au parcurs 100 de km din drumul aurului

Florin şi Sebi au intrat în Bucureşti în jurul orei 13.00, iar acum sunt în drum către Piaţa Universităţii. „Am dormit aseară la familia Ambrozie de aici, din Capitală, iar de dimineaţă ne-am întors la Voluntari, unde rămăsesem. Nu prea ne place aici, în Bucureşti. Pe drum am văzut mult mai multe locuri frumoase“, a spus Florin. El susţine că în urmă cu trei zile şi-a pierdut portofelul în care avea banii de drum; aproape 500 de lei. Oricum, ei nu au avut nevoie de nimic.

image

APASĂ PE POZE PENTRU FOTOGALERIE CU CEI DOI BĂCĂUANI CARE AU STRĂBĂTUT 300 DE KILOMETRI PE JOS CA SĂ AJUNGĂ LA COTROCENI Fotogalerie: LUCIAN MUNTEAN

„Oamenii ne-au dat de mâncare, ne-au dat apă şi ne-au oferit un adăpost deasupra capului pentru toate cele opt nopţi petrecute pe traseu, de când am plecat de acasă, din Bacău. Am cumpărat un plasture cu 10 lei. La asta s-a redus cheltuiala mea“, a mai spus Florin. Sebi nu a cheltuit absolut nimic din cei 100 de lei pe care şi i-a luat la el.



„Da’ de unde veniţi băieţi, de la Rahova?“
Încă de la intrarea în Capitală, cei doi băcăuani au fost priviţi cu curiozitate de ţiganii din Colentina. „Ce-i aia Roşia Montană? Ce-i cu posterele astea? Da’ de unde veniţi? De la Rahova?“, întrebau ei. Cei doi le explicau în câteva cuvinte despre ce este vorba, dar spectatorii nu păreau prea interesaţi. „Aaa, credeam că e altceva. Noroc, noroc“, spuneau ei.

O pereche de cercei, cadou pentru Preşedinte
Băieţii sunt împotriva proiectului Roşia Montană şi vor ca prin această acţiune cei cu putere de decizie să nu aprobe niciodată începerea lucrărilor. „Ne-am pornit la drum când preşedintele Traian Băsescu, pe care l-am şi votat, a spus că o să înceapă exploatările la Roşia Montană. Noi am fost acolo acum un an şi nu vrem să se piardă toată bogăţia asta, unde s-ar putea face turism fără probleme, din cauza unor decizii proaste. Dacă vor să exploateze, măcar să fie statul român cel care face asta şi fără cianură“, a mai spus Florin.

300 de kilometri, în nouă zile
Cei doi călători au trecut până acum prin cinci judeţe: Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Ilfov şi au parcurs aproximativ 300 de kilometri până la destinaţia finală - Palatul Cotroceni. Ei speră ca preşedintele să-i primească şi să poată sta de vorbă cu el. „I-am adus o pereche de cercei pe care i-am luat de la nevastă-mea şi o să fie mai mulţi membrii de la mai multe organizaţii nonguvernamentale care ne aşteaptă la Universitate care au adus bijuterii. Vrem să-i dăm aurul nostru preşedintelui pentru a nu se da undă verde proiectului Roşia Montană. Oricum, grămăjoara asta o să fie, practic, ceea ce rămâne statului după proiectul Roşia Montană“, a mai spus Florin. Acesta spune că nu i-a fost uşor să plece de acasă, în special că are doi copii, o fetiţă de doi ani şi un băieţel de doar câteva luni, pe care i-a lăsat singuri. Dar, susţine el, merită tot efortul.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite