FOTOGALERIE Amatorii pot sări cu paraşuta la Clinceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de amatori de senzaţii tari au plătit ieri cel puţin 650 de lei ca să se poată arunca în gol din avion. Pe aerodromul situat la 17 kilometri de Bucureştiul se vor mai executa salturi de la 4.500 de metri până duminică.

O sută de persoane s-au înscris ieri la salturi cu paraşuta, în cadrul festivalului care se desfăşoară zilele acestea la aerodromul Clinceni.

Pasionaţii de adrenalină au astfel ocazia să sară pentru prima dată de la înălţime şi să simtă adrenalina la maxim.

Potrivit organizatorilor, evenimentul care a început ieri şi se va încheia duminică se adresează atât profesioniştilor, cât şi începătorilor.

Pe lângă cei o sută de amatori, se vor afla şi 55 de paraşutişti cu experienţă care  vor face salturi în cădere liberă de la 4.500 de metri, cea mai mare înălţime de salt comercială.

Printre profesioniştii care vor sări din avion se află şi 15 parasutişti din Spania, Canada, Bulgaria şi Norvegia.

S-au aruncat fără frică


Ieri, mai mulţi tineri care au aflat despre evenimentul de la Clinceni au venit să facă primul salt cu paraşuta.

CLICK PENTRU IMAGINI SPECTACULOASE DIN TIMPUL SALTURILOR DE LA CLINCENI

„Am venit să încerc să sar cu paraşuta, iar senzaţia a fost superbă. Urcarea cu avionul a fost foarte rapidă, iar apoi, când vezi golul din faţa ta, te cuprinde teama şi te întrebi: < ce caut eu aici?>. Am simţit ceva teamă când mă apropiam de pămînt, dar am avut un instructor care m-a supravegheat tot timpul“, a declarat Ionuţ (35 de ani).

Ca el, au venit mai mulţi tineri dornici să experimenteze ceva nou şi senzaţional, dar în tandem cu un profesionist. Pentru amatori, un salt cu paraşuta costă 650 de lei (fără filmare), 875 de lei (cu filmare) şi 950 de lei (filmare şi poze).

Vor fi patru zile de zbor şi paraşutism de la primele ore ale dimineţii şi până la apus, dar au fost invitate şi trupe care să înveselască atmosfera şi vor fi proiectate filme din timpul salturilor din aceste zile. Salturile încep la ora 08.30 şi se încheie la ora 19.00. Până la ora 22.00, pe un panou de cinema se vizionează filmuleţe din timpul zborurilor, însă petrecerea se prelungeşte până la miezul nopţii cu spectacole de karaoke şi gratare încinse.

Duminică, organizatorii au pregătit salturi din două avioane simultan: dintr-un Cessna 206 YR-TNT şi un Pilatus Porter PC-6 I-CAKE.

Tot duminică, echipa TNT Brothers va realiza o formaţie de 15 paraşutişti care vor executa o cădere liberă de la 4.500 metri.

Salturi cu parașuta pentru amatori la Clinceni Foto: Marian Vilău
image
Salturi cu paraşuta pentru amatori la Clinceni
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite