"Adevărul de Seară" a făcut prima vizită în Spitalul Colţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară” a făcut primul tur al câtorva interioare finisate din clădirea impunătoare pe de Bulevardul I.C. Brătianu nr.1. Marmură peste tot, tâmplărie de lemn stratificat, lustre noi, cupole din metal cu centrale de ventilaţie şi  grădini interioare cu fântâni arteziene, aşa arată Spitalul Colţea după 11 ani de lucrări de reabilitare.

În luna februarie a anului viitor toate corpurile întreagii unităţi spitaliceşti vor fi date în folosinţă. Reprezentaţii firmei BauTech General Construct SRL, care se ocupă acum de renovare, spun că peste câteva zile principala curte a clădirii, cea dinspre Bulevardul I.C. Brătianu va fi gata. „Poimâine pică jos schela de pe corpul C1 al spitalului”, asigură Nicolae Ghiţă, coordonatorul-şef al lucrărilor.

Lucrări de reabilitare în curtea interioară a Spitalului Colţea

image

Muncitorii făceau azi-dimineaţă ultimele finisaje

134 de corpuri de iluminat au fost montate, 4.000 de plante şi 360 de arbori tuia au fost plantaţi în curţile spitalului.

image

Azi-dimineaţă, muncitorii firmei făceau ultimele retuşuri în grădină. Se planta iarba şi se netezea pământul. „La intrarea dinspre strada Colţea, am construit un foişor pentru pacienţii cu probleme grave care nu pot sta cu ceilalţi şi au nevoie de aer, de condiţii decente. Vom mai face unul şi vor fi legate între ele printr-o punte. Corpurile C1 şi C2 sunt finisate deja, şi la corpul A1 ne pregătim să demolăm schela. În corpul B1am finalizat totul în interior în proporţie de 99%. Această parte va fi dată în folosinţă la sfârşitul acestei luni”, a spus şeful muncitorilor. Acum se lucrează la corpul principal, B5, unde se află Amfiteatrul şi Aula pentru conferinţe. Intrarea principală încă nu este finalizată, dar stâlpii au fost turnaţi din beton şi vor fi placaţi cu granit şi calcar. Poarta va fi automată şi dotată cu camere video. „Nu vor fi paznici pentru că e bine să faci reduceri de costuri”,a  spus Nicolae Ghiţă.

Saloane ultra moderne

Salon de pacienţi

Azi-dimineaţă, în interiorul corpului C1, în care sunt internaţi pacienţi, medicii rezidenţi făceau vizita de la ora 11.00.  În sala de consiliu, câteva asistente medicale se pregăteau să agaţe pe pereţi tablouri cu figurile marilor profesori care au profesat de-a lungul timpului aici. Saloanele cu câte şase paturi sunt deja ocupate. La Sala Pansamente, patru pacienţi îşi aşteptau rândul.

image

Salon de pacienţi din Corpul C1

Saloane moderne

Unele dintre cabinetele medicale au fost mobilate şi dotate cu aparatură modernă, dar încă nu sunt „locuite”, iar pe holurile încă încuiate cu cheia ventilatoarele menţin temperatura necesară.

Ultimele retuşuri în Sala de consiliu

image

Interior în spital

image

Medicii rezidenţi la vizită

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite