Bucureşti: UPDATE Expoziţia omagială Michael Jackson se prelungeşte! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE Cele peste 50 de portrete şi caricaturi vor sta expuse la staţia de metrou Universitate până mâine-seară. Vernisajul de la metrou a fost bine primit de bucureştenii care au trecut prin vestibulul intermediar  de la staţia de metrou Universitate, la ieşirea dinspre Hotel Intercontinental.

Aceştia au venit în număr mare să admire operele şi să se fotografieze cu ele. Spectatorii au schimbat impresii, au admirat instalaţia artistică şi au stat de vorbă cu organizatorii, totul pe ritmurile muzicii lui Michael Jackson.

Printre vizitatori s-a numărat şi directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, care fiind plăcut impresionat şi văzând entuziasmul spectatorilor, a decis ca expoziţia să mai rămână deschisă sâmbătă şi duminică. Astfel, cine nu a avut ocazia să ajungă ieri, mai are două zile la dispoziţie pentru a se bucura de eveniment.

Lucrările reprezintă munca unui grup internaţional de artişti reuniţi de către o tânără ilustratoare, Nicoleta Ionescu, şi logodnicul ei, Alexandru Ifrim, care doresc să aducă un tribut regelui pop dispărut la 25 iunie.

„Expoziţia va fi deschisă doar o zi, între orele 8.00 şi 23.00, iar după vernisajul de la Bucureşti, vom merge şi în alte oraşe ale ţării“, a spus Nicoleta Ionescu.

De la site-uri online, la expoziţia de la metrou

Proiectul a debutat în mediul virtual, imediat după moartea starului  american. „Când am aflat vestea, am început prin a desena un prim portret, după care încă unul şi tot aşa. Am încercat să îl înţeleg pe Michael şi să îl descopăr mai bine prin fiecare desen. Apoi am participat cu ilustraţiile respective în galerii dedicate artistului, dar din mediul online. Aici am luat contact cu perspectivele mai multor artişti şi aşa a pornit totul. Am vrut să mut acest tip de omagiu din mediul online într-un spaţiu real, aproape de oameni“ explică organizatoarea evenimentului.

Seria de portrete şi caricaturi aduce împreună viziuni artistice de pe toate continentele, într-un amestec intercultural şi stilistic unic. Nu mai puţin de 38 de artişti din ţări cum ar fi Brazilia, Egipt, SUA, Canada, Venezuela, Spania, Italia, Marea Britanie, Australia, Franţa, Columbia sau România vor expune mâine la metroul de la Universitate.

Portrete realizate prin tehnici tradiţionale, dar şi digitale

Cele peste 50 de portrete şi caricaturi sunt realizate atât prin tehnici tradiţionale, cât şi prin metode de lucru digitale. Stilurile diferă în funcţie de cultura, dar şi de preferinţele autorilor care au folosit de la acuarele, uleiuri, până la vectori şi chiar viziuni manga ale lui Michael Jackson.

Pentru ca mesajul să fie cât mai bine înţeles de toată lumea, Nicoleta a grupat lucrările pe idei biografice, acestea urmând să fie însoţite de anumite texte.

Călătorii Metrorex, dar şi fanii care vor ajunge la Universitate special pentru expoziţie, vor avea parte şi de o surpriză: arhitectul Dan Ionescu a pregătit o instalaţie artistică pentru a pune în valoare lucrările.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite