Bucureşti: FOTOGALERIE Cu motocicleta la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 15.00, va avea loc vernisajul „O istorie pe două roţi“ în incinta Muzeului Naţional de Istorie. Un „alai“ de 20 de motociclete de serie, civile şi de război din perioada antebelică, interbelică şi contemporană vor fi expuse aici până la 30 septembrie.

Cel mai tânăr colecţionar de motoare vechi care şi-a adus bijuteria la expoziţia de la muzeu este Cristian Receanu, un puşti de 14 ani, din Piteşti. Acesta deţine un CZ din 1961.

„El a recondiţionat motocicleta moştenită de la tatăl său“, a explicat pentru „Adevărul“, Cristina Toderaş, unul dintre iniţiatorii evenimentului. La muzeul de pe Calea Victoriei va fi admirată şi cea mai veche motocicletă. Colecţionarul Mircea Marin va expune o motocicletă Triumph din 1933.

Totodată, invitatul special la deschiderea expoziţiei, Tiberiu Troia, fost motociclist de performanţă şi multiplu campion în perioada 1978-1999, va semna afişe pentru cei prezenţi. 

Motociclete clasice şi de epocă, precum şi replici de Harley Davidson şi Bugatti sunt împrumutate de la colecţionari şi muzee pentru acest eveniment. „Pentru că tendinţa muzeelor este acum de a transforma evenimentele în spectacol, am hotărât să organizăm expoziţii de acest gen care atrag publicul“, a spus directorul muzeului, Radu Coroamă.
Motocicleta  Carpaţi, la expoziţie

Publicul va putea admira mărci cunoscute, produse în fostele ţările socialiste, precum IJ, MZ, CZ, Ural (cu ataş), Carpaţi, dar şi motociclete produse de firmele BMW, Puch, SACHS, Deutchs Industri, Triumph şi din afara spaţiului socialist.

„O parte dintre piese funcţionează încă, altele sunt replici. Vom aduce replici de Harley Davidson şi Bugatti din 1948“, a spus Cristina Toderaş.

Organizatorii evenimentului - MNIR şi Asociaţia Motocicliştilor din România, în colaborare cu Muzeul Tehnic „Ing. Dimitrie Leonida“ şi Daytona Twins - promit să încheie această expunere cu o paradă a motocicletelor, care va avea loc la 1 octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite