FOTO Oprescu a primit de la primarul Romei o medalie de argint. Vezi ce cadou i-a oferit edilul român omologului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General, Sorin Oprescu, s-a întâlnit astăzi cu omologul său italian, Giovanni Alemanno, la sediul Municipalităţii de la Roma, pentru a discuta despre proiectele sociale iniţiate de cei doi edili, acum aproximativ un an, la Bucureşti.

Cei doi edili si-au reafirmat poziţia comună privind îmbunătăţirea situaţiei sociale a minorităţii rromilor din Italia şi au declarat toleranţă 0 pentru infracţionalitate, indiferent de etnie sau naţionalitate.

La finalul întâlnirii, primarul Romei i-a oferit Primarului General o medalie de argint care simbolizează marcarea a 150 de ani de la unificarea Italiei (1861), dar şi un tablou, reprezântând Palazzio Senatorio din perioada Romei Antice.

Oprescu Roma

La rândul sau, Sorin Oprescu i-a oferit lui Giovanni Alemanno o gravură realizată de regretatul artist plastic Octavian Ion Penda, care ilustrează mărcile poştale ale emisiunii Astronomie 2009, în care imaginea lui Galileo Galilei şi inscripţia "Eppur si muove" sunt reprezentate sugestiv alături de unele instrumente utilizate pentru observatii asupra Universului.


 

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite