Bucureşti: În centrul Capitalei, un bucureştean a scos asfaltul ca să cultive ridichi FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean care a cumpărat un teren situat desupra Pasajului Mărăşeşti a scos asfaltul turnat de autorităţi pe cei 400 mp pentru a cultiva ridichi. După ce s-a judecat ani de zile cu Primăria Generală, Răzvan Bănceanu a obţinut în instanţă autorizaţia de a desfiinţa strada care a fost asfaltată pe proprietatea lui.

O porţiune din breteaua de deasupra Pasajului Mărăşeşti, din centrul Capitalei, a revenit bucureşteanului Răzvan Ştefan Bănceanu, în urma unei decizii judecătoreşti irevocabile. Miercuri după-amiază, Bănceanu a distrus suprafaţa asfaltată, aferentă terenului în poseseia căruia a fost pus de Tribunalul Bucureşti, după câţiva ani de proces cu Primăria Capitalei.

„Intenţionăm să cerem daune Primăriei şi chirie pentru toţi aceşti ani, pentru că a asfaltat şi a utilizat terenul nostru. Nu ştim ce vom face cu terenul, probabil vom cultiva ridichi“, a declarat, pentru “Adevărul”, Răzvan Bănceanu.

Citeşte şi isprava altui bucureştean care şi-a construit casa ocupând jumătate din trotuar.

Proprietarul a cumpărat în 2007 suprafaţa de 400 de metri pătraţi situată lângă Pasajul Mărăşeşti. Odată cu modernizarea căii rutiere, pe terenul acestuia s-a construit breteaua de acces adiacentă pasajului. „Am somat Primăria Municipiului Bucureşti să dispună sistarea imediată a lucrărilor şi ridicarea celor deja realizate, dar fără niciun răspuns. Ca urmare am promovat o acţiune judiciară“, a menţionat Bănceanu. 

Primăria dă din umeri

De celalaltă parte, reprezentanţii Primăriei Generale a Capitalei spun că au avut o rundă de negocieri cu proprietarul, dar că acesta nu ar fi fost de acord cu suma oferită, respectiv de 500-600 de euro pe metru pătrat. „Este vorba de o retrocedare pe o zonă de utilitate publică, sub acea bretea sunt toate cablurile aferente pasajului. Instanţele când judecă trebuie să ţină cont şi de noţiunea de utilitate publică“, a explicat şeful Direcţiei de Transporturi şi Infrastructură din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, Ion Dedu.

Proprietarul susţine că a intenţionat chiar să doneze terenul respectiv Primăriei, însă, pentru că municipalitatea nu i-a dat niciun fel de răspuns la propunerea sa, a decis să treacă la demolarea construcţiei.

Perdanţii sunt şoferii

În războiul dintre municipalitate şi proprietarul terenului de 400 de metri pătraţi, cei care au de suferit sunt şoferii care foloseau terenul lui Bănceanu ca rută alternativă la pasaj. Strada este acum distrusă, iar şoferii fie o ocolesc prin spaţiul verde, fie se întorc din drum.

„Cum să facă aşa ceva? Aici Primăria e de vină, cum să permită aşa ceva? E aberant!“, a spus Ion Drăghici, taximetrist. Alţi conducători auto presupun că este vorba de nişte lucrări de reabilitare a străzii.

„Acum trebuie să ocolesc şi e cam mult, că se va aglomera zona. Am crezut că se lucrează la stradă, dar dacă e vorba de revendicare, n-am decât să înjur primăria pentru că i-a dat strada. Sunt inconştienţi“,  şi-a vărsat năduful un şofer bucureştean.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite