FESTIVAL Filme din Hexagon pe ecranele bucureştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Filmului Francez, a XIVa ediţie, se desfăşoară în perioada 10 - 16 decembrie, în Capitală. Studio, Elvira Popescu şi Pro sunt cinematografele unde vor avea loc proiecţiile.

CLICK pentru programul festivalului

Mai mult de 30 de filme dintre care 10 avanpremiere, primul lungmetraj al lui Romain Gavras, cel mai recent film al lui Luc Besson şi un omagiu adus regretatului Alain Corneau fac parte din selecţia anului 2010 a celei de a XIVa ediţii a Festivalului Filmului Francez.
 
În deschiderea festivalului va fi prezentat „Donnant, Donnant”, al treilea lungmetraj al regizoarei Isabelle Mergault care o redistribuie pe actriţa sa fetiş, Medeea Marinescu, de data aceasta alături de Daniel Auteuil.

Medeea marinescu a mai jucat în filmul „Je vous trouve très beau”/ „Vă găsesc fermecător”. Aici ea interpreta rolul unei românce care se căsătorea cu un fermier francez (Michel Blanc). Producţia din 2006 a primit un premiu César pentru debut şi a fost săptămâni în şir în fruntea box-office-ului din Franţa. Festivalul se va încheia cu debutul pe marile ecrane al talentatului Romain Gavras, „Notre jour viendra”, unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului.

Omagiu lui Alain Corneau

Anul acesta, festivalul îl omagiază pe regizorul francez Alain Corneau, decedat la sfârşitul verii. Cinefilii vor putea urmări 5 filme ale regizorului, plus în avanpremieră ultimul film al acestuia, „Crime d’amour”.

Festivalul mai aduce la Bucureşti primele filme ale unor regizori de renume, ca Abdel Kechiche, Luc Besson sau Patrice Chéreau. Lui Romain Duris, unl dintre cei mai populari actori francezi ai momentului, festivalul îi dedică o secţiune specială de portret.

Programul filmelor la Cinema Studio

Mâine

11.00 -  Exils
13.30 – Le Perre de mes enfants
16.00 - Le Cousin
18.30 - Boy meets girl
21.00 - Adèle Blanc-Sec

Duminică

11.00 - Boy meets girl
13.30 - Adèle Blanc-Sec
16.00 - Crime d’amour
18.30 - Persécution
21.00 - Vénus noire

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite