FESTIVAL 42 de trupe pentru 42 de ani de existenţă a Club A. Şapte trupe pe zi cântă în Centrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului "Club A" se desfăşoară până miercuri în Capitală şi este structurat pe patru componente de program.

Scena muzicală Club A, instalată pe strada Eugen Carada va aduce în cele şase zile de festival 42 de trupe de folk, rock sau electro. Acestea vor concerta câte şapte formaţii pe zi.

În prima parte, pe scenă vor urca şase trupe debutante înscrise în concursul pentru cea mai bună exprimare scenică, iar în partea a doua vor susţine concerte trupe de mare succes.

Program cu maeştri

Diseară, vor cânta băieţii de Direcţia 5, Les Elephants Bizarres, Luna Amară, mâine: Şuie Paparude, Mircea Vintilă şi Brambur, luni: Cargo, Paraziţii, Sarmalele Reci, Spitalul de Urgenţă, MOOoD, marţi şi Iris, Nicu Covaci, Mike Godoroja & Blue Spirit - miercuri.

În cadrul celei de-a doua componente va fi organizată Cafeneaua culturală Club A în pavilionul de pe strada Lipscani. Acesta va reprezenta spaţiul de comunicare a proiectelor pe care Instituţia Culturală Club A le-a derulat încă de la prima ediţie a festivalului şi va consta în întâlniri cu 42 de personalităţi din domeniul cultural-artistic apropiate Club A, expoziţii, Ziua studentului arhitect, Muzeul rock Club A, Literatură în Club A, teatru, film în cadrul căruia vor fi vizionate trei pelicule premiate la festivaluri de gen.

Evenimentele stradale care intră în cea de-a treia componentă se vor baza pe Street-Sketch, un târg handmade, un atelier deschis publicului în care câştigătorii proiectelor de refacere a mobilierului pentru terasa Club A vor confecţiona în faţa publicului proiectele, workshop strings art şi o expoziţie stradală - proiecte de arhitectură avangardistă.

Ultima componentă va fi una umanitară în care va fi continuată o campanie de ajutorare pentru Marian Teofan, bebeluş diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică congenitală cu celule precursoare B.

Club A a mai organizat şase ediţii ale 'Festivalului Club A' (1969, 1971, 1979, 1981, 1990, 1999) prin care au fost promovate şi premiate o serie de trupe româneşti aflate la început de drum.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite