Exproprieri în Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străzile Dimitrie Pompeiu şi Fabrica de Glucoză, din nordul Capitalei, vor fi lărgite. Mâine, consilierii generali au de votat demolarea a 18 imobile ce stau în calea viitorului bulevard Fabrica de Glucoză.

Pentru lărgirea la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, este necesară ocuparea unei suprafeţe de peste 42.000 de metri pătraţi.

Astfel, va fi nevoie ca 18 clădiri să fie dărâmate şi mai multe instituţii să piardă o parte din terenul adiacent.

Exproprieri în Pipera

Printre cei afectaţi s-ar putea număra, conform anexelor la hotărârea de consiliu supusă astăzi aprobării, Muzeul Aviaţiei şi Poliţia Ilfov. Ambele instituţii publice ar urma să piardă câte 100 de metri pătraţi.

De asemenea, se vor efectua exproprieri şi pe proprietatea complexului Caro, de unde se vor lua peste 2.000 de metri pătraţi, plus câteva construcţii.

Demolări „de lux“

O altă suprafaţă ce va fi folosită pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză este în prezent identificată drept pepinieră. Costul total al despăguburilor este de 38.284.664 de euro, cu zece milioane de euro mai mult decât în cazul exproprierilor necesare pentru realizarea Bulevardului Uranus.

Lungimea totală a lucrării va fi de 1,8 kilometri: de la Intrarea Chefalului până la intersecţia cu Şoseaua Petricani se va realiza o bretea locală de 12 metri, cu o parcare de 5 metri, încadrată de trotuare late de 4 metri.

Noua stradă, transformată într-un bulevard, urmează să preia traficul de pe viitoarea autostradă Bucureşti-Ploieşti-Braşov, ce va intra în Capitală prin zona Petricani.

Licitaţia pentru acest proiect va avea loc la 26 decembrie, iar durata de execuţie este de 18 luni.

Consilierii vor vota mâine şi rectificarea bugetară pe acest an. Potrivit proiectului, Primăria Capitalei va renunţa la investiţii de 249 milioane lei pentru a se concentra pe finanţarea principalelor proiecte actuale, printre care Stadionul Naţional şi Pasajul Suprateran Basarab.

Restrângerea cheltuielilor este cauzată de faptul că municipalitatea nu va realiza în acest an veniturile prognozate de 114 milioane lei.

Şantier pe Dimitrie Pompeiu, în 2011

Primăra Capitalei are în plan lărgirea Bulevardului Dimitrie Pompeiu, în acest moment proiectul fiind la stadiu de studiu de fezabilitate. „În funcţie de soluţiile financiare ce vor fi identificate, proiectul va fi demarat în anul 2011.

Acesta vizează reabilitarea liniilor de tramvai şi lărgirea străzii la două benzi pe sens“, a declarat Mădălin Dumitru, directorul direcţiei de infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite