Bucureşti: Expoziţie cu tablouri furate şi recuperate la Galeria Art Society

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe tablouri furate de-a lungul timpului şi recuperate de poliţişti vor putea fi admirate de iubitorii de artă în cadrul unei expoziţii vernisate în această seară, de la ora 19.30.

Expoziţia “Artă furată” va fi găzduit de Galeria Art Society, situată pe strada Logofăt Luca Stroici nr. 18, până la 18 octombrie şi este rezultatul colaborării dintre Poliţia Capitalei şi reprezentanţii galeriei. Printre tablourile vedetele salvate de hoţi şi expuse aici se numără „Ciobănaş cu oi” de Nicolae Grigorescu, dispărut din Muzeul Colecţiilor din Bucureşti, şi o pânză a lui Giovanni Battista Tiepolo, furată de la Muzeul Peleş.

Muzeografii, complici la furt

“Am încercat să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte furtul de artă în România,  motiv pentru care am colaborat cu poliţia şi cu patru muzee de unde au fost sustrase tablouri”, a declarat Veronica Dănilă, asistent de galerie. Potrivit organizatorilor, cele mai multe dintre furturi au fost comise cu complicitatea angajaţilor muzeelor sau chiar de către muzeografi.

„La Peleş, incidentul a fost descoperit chiar a doua zi, când muzeul a fost deschis special pentru vizita unui ambasador. Ghidul nu a observat şi a început să-şi spună textul, până când a observat uimirea oficialilor şi abia apoi, absenţa celor patru tablouri”, a mai spus Dănilă. Vizitarea expoziţiei este gratuită.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite