Bucureşti: Expoziţie Nicolae Dărăscu la Muzeul Naţional Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vernisajul expoziţiei „Nicolae Dărăscu - magician al culorii“ va avea loc miercuri, 17 iunie, la ora 18.30.

Nicolae Dărăscu s-a născut în anul 1883 în oraşul Giurgiu, iar în perioada 1902-1906 a urmat cursurile Şcolii Naţionale de Arte Frumoase din Bucureşti.

Între 1906-1907 a studiat la Paris la Academia Julian cu Jean Paul Laurens şi la Academia de Arte Frumoase cu Luc Olivier Merson. În anul 1908 a călătorit la Saint-Tropez şi Veneţia, iar în 1911 a organizat prima expoziţie personală la Ateneul Român.

Expoziţia dedicată pictorului Nicolae Dărăscu este o retrospectivă, comemorând 50 de ani de la dispariţia marelui artist român (1959-2009).

În cadrul expoziţiei vor figura 60 de lucrări purtând semnătura artistului, cele mai multe reprezentând peisaje şi scene marine, inspirate de călătoriile sale în Sudul Franţei (Saint-Tropez), la Veneţia, dar şi la Balcic şi în Dobrogea.

Opera pictorului Nicolae Dărăscu influenţată de curentele impresionism şi neoimpresionism este una originală şi prin ea, pictura românească modernă şi-a dovedit valoarea şi robusteţea.

Vernisajul va fi urmat de un concert susţinut de sopranele Patricia Seymour şi Mioara Manea Arvunescu, de tenorul Răzvan Săraru, acompaniaţi la pian de Adina Cocargeanu. În program vor figura lucrări semnate L. Bernstein, R. Leoncavallo, G. Puccini, A. Lara, P. Abraham, F. Lehar, G. Verdi, F. Loewe.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 iunie - 3 august.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite