FOTOGALERIE Ultima zi de ExpoMil. Ce mai putem vedea la expoziţia de tehnică militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arme, tancuri, prototipuri de roboţi, maşini şi autospeciale pentru forţele de intervenţie, oferte educaţionale pentru şcolile militare. Expoziţia de tehnică militară de la Romexpo ar putea fi o alternativă pentru petrecerea câtorva ore de relaxare în acest weekend.

Producătorii şi importatorii ultimelor generaţii în domeniul tehnicii militare şi de protecţie civilă, se întrec în oferte. Armata şi Ministerul de Interne îşi etalează arsenalul „pentru a câştiga încrederea populaţiei”.

Robotul negociator
Serviciul de Intervenţii Speciale al Poliţiei (SIAS) a adus la ExpoMil o parte din arsenalul de intervenţie. Printre echipamente şi puşti cu lunetă se afă şi un robot, similar cu cele din dotările poliţiilor membre ale Grupului Internaţional de Elită ATLAS. Poliţiştii spun că roboţelul, dotat cu trei camere video, care poate fi ghidat de la aproximativ 50 de metri, poate da informaţii preţioase despre locul unde se află infractorul. Mai mult, nu face zgomot şi poate deschuia chiar şi uşa, în linişte. El este de fapt „colegul” trimis în linia întâi a acţiunii.În cazurile de forţă majoră, prin intermediuil roboţelului se poate negocia cu infractorul, prin sistemul audio-video din dotarea acestuia. Robotul este în dotarea poliţiei de un an şi jumătate şi a luat parte la zeci de misiuni.

Câinii care caută droguri
Thor şi Alex, doi câini ai Centrului Chinologic de la Sibiu, fac în fiecare zi, demontraţii pentru curioşi.



Thor este un ciobănesc belgian şi are un an şi şase luni. Este expert în căutare şi salvare. Alex, un ciobănesc german de cunoare neagră, este un pic mai mare. Are doi ani. El este antrenat pentru depistarea drogurilor sar şi pentru intervenţie. Niciun infractor nu ar scăpa, dacă Alex ar fi pe urmele lui.


image
image


Cu ce intervin jandarmii
Jandarmeria Română a venit cu tehnică şi armament specifice intervenţiei la acţiunile speciale. Poliţia de Frontieră a adus trei ambarcaţiuni şi o autospecială cu termoviziune, cititoare portabile şi fixe de documente, camere de vedere pe timp de noapte. Una dintre ambarcaţiuni se pate deplasa pe terenuri mlăştinoase. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a adus o remorcă tractabilă pentru transportul muniţiilor rămase neexplodate.
Ministerul Apărării expune tancuri, elicoptere, noul transportor amfibiu blindat dar vine şi cu alte surprise.
ExpoMil se va încheia duminică, 25 septembrie 2011.

image

Citiţi şi: Ce mai mare bucătărie de campare, produsă după standarde NATO, poate fi văzută la Romexpo

A şaptea ediţie
EXPOMIL este la cea de-a VII-a ediţie. În acest an reuneşte firme din ţară şi din străinătate care prezenta elementele de noutate, precum şi stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor şi capabilităţilor în domeniul securităţii şi apărării.
Evenimentul este organizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Român de Informaţii, Romexpo, C.N. ROMARM şi asociaţiile patronale PATROMIL şi OPIAR.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite