Bucureşti: Expediţii culturale prin Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii vor putea participa, în această vară, la expediţiile culturale, organizatepe trei trasee pline de istorie, de Fundaţia „Calea Victoriei“.

Expediţiile vor avea loc pe Calea Victoriei, la 4 iulie, în zona Ioanid şi pe Şoseaua Kiseleff, la 11 iulie. Locuitorii Capitalei vor afla istoriile caselor boiereşti, bisericilor, hanurilor, hotelurilor, prăvăliilor, magazinelor de lux, cafenelelor şi instituţiilor de stat.

Plimbarea va începe la Palatul Cantacuzino, prin descoperirea clădirilor Casa Vernescu, Palatul Romanit, Palatul Stirbei şi se va încheia cu o vizită la Biserica Stavropoleos.

Despre frumuseţea grădinii librarului Ioanid scriau, în secolul al XIX-lea, până şi jurnaliştii francezi, iar legislaţia monumentelor de arhitectură consideră întreaga zonă Ioanid „ţesut rezidenţial tradiţional tipic - unicat, cu un fond construit de valoare arhitecturală ridicată”.

Pe Kiseleff se află laboratorul în care era pregătită „ciocolata Capşa”. Taxa de participare este de 30 de lei pentru adulţi şi de 25 de lei pentru elevi şi studenţi. Înscrierile se fac la adresa de mail contact@victoriei.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite