Expansiune imobiliară în comunele din jurul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de terenuri în Jilava au crescut cu 20% faţă de anul trecut

ultimul an interesantă pentru potenţialii cumpărători. Preţurile terenurilor din Bucureşti, determinate şi de restrângerea ofertei, îi îndreaptă pe cumpărători spre comunele din Ilfov, în special spre sud, unde preţurile sunt încă cele mai avantajoase, iar zona are potenţial de dezvoltare. Fie că e vorba de persoane particulare sau firme, cu planuri mari de construcţii, investitorii cumpără pe capete terenuri în Jilava.

La "şosea", între 40 şi 80 de euro/mp
În comuna Jilava, tranzacţiile cu terenuri au crescut, anul acesta, cu aproape 20% faţă de anul trecut. Nu se mai achiziţionează în scopuri speculative, cum s-a întâmplat în alte zone, ci în proporţie de 90% pentru construcţii. Cele mai vândute şi râvnite suprafeţe sunt cele de pe drumul european E 70, dar şi cele de pe Centura Bucureştiului. Dacă pentru terenul extravilan, metrul pătrat se vinde cu preţuri de la 1 la 5 euro, "la şosea", cum spun sătenii, cei mai avizaţi "agenţi imobiliari" ai momentului, vânzările încep de la 40 de euro şi ajung şi la 80 euro/mp.

O casă, cu teren cu tot, 160.000 de euro
Potrivit secretarului comunei, Florin Matei, terenurile sunt cumpărate în proporţie egală de firme şi de persoane fizice. "Pe lângă Centură se vor construi depozite şi mici fabrici", explică Matei interesul cumpărătorilor. Terenul pentru casă, în comună, este ceva mai scump, iar cei interesaţi trebuie să ştie că preţul pe metrul pătrat poate ajunge la 60 sau 80 de euro. Un teren cu o casă aflată în condiţii bune ajunge şi la 160.000 de euro. La ora actuală, în comuna Jilava sunt în jur de 150 de firme mici şi mijlocii. Dar proiectele şi speranţele autorităţilor sunt mari. "De la 1 mai, trei societăţi şi o fabrică vor începe construcţia de hale şi depozite. Vor exista, astfel, mai bine de 300 de locuri de muncă", apreciază secretarul comunei.

Dezavantaje
Marele dezavantaj constă în faptul că aproape 90% din suprafaţa comunei nu este racordată la reţeaua de gaze şi apă. Beneficiază de acest "lux" doar locuitorii de pe platforma industrială (zonă cu câteva fabrici). Reprezentanţii primăriei spun că au promisiuni de la Distrigaz, şi că anul acesta este posibil ca problema să se rezolve. Cât despre reţeaua de apă... nu se ştie nimic sigur.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite