Exclusiv Profesorul care şi-a cărat singur braţul tăiat de tren: “Mă doare mâna pe care n-o mai am!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Vrânceanu, de 27 de ani, a mers timp de jumătate de oră cu mâna stângă retezată, la subraţ, spre spital. Gestul supraomenesc al bărbatului a fost însă în zadar. Medicii de la Spitalul Floreasca nu i-au mai putut salva membrul. Acum, are nevoie de o proteză de 30.000 de euro, bani pe care nu îi are.

Tragedia tăticului care nu-şi va mai ţine niciodată în braţe băieţelul de doi ani s-a întâmplat în urmă cu o săptămână pe când traversa o cale ferată din Bacău, imediat după ce şi-a sărutat soţia de rămas bun. Nu îşi aminteşte de clipa fatală, decât şuieratul trenului care a apărut dintr-o ceaţă groasă şi i-a sfârtecat braţul stâng ca un circular.

“Nu mai simţeam durerea sau că-mi curgea sânge. Ştiam că nu mai am mâna. Sângele nu-l vedeam, deşi curgea. Am căutat cu mâna dreaptă şi am simţit că nu o mai am pe cea stângă”, ne povesteşte Marius, măcinat acum de dureri pe patul de spital.

A mers pe stradă cu mâna amputată

Aflat în secţia de chirurgie reparatorie de la Spitalul Floreasca, tânărul nu a trecut peste şocul suferit săptămâna trecută. “Mă doare mâna pe care nu o mai am!”, a mărturisit el.

Cu toate aceastea, refuză să ia calmante, deşi freamătă de chinuri. Nu mai vrea să-şi aminteească de clipele de groază prin care a trecut. Continuă totuşi să ne povestească, surprins şi el de gestul pe care avea să-l facă după ce şi-a dat seama că nimeni nu-l poate ajuta.

“Zona era pustie. M-am gândit că dacă voi rămâne acolo, voi muri. Am decis să-mi iau braţul însângerat, rupt de tren, şi am plecat. Primul gând a fost să ajung la spital şi am ieşit pe stradă, treceau maşini şi m-am gândit că va opri cineva să mă ajute.  Nimeni nu a vrut să oprească şi eu nu mai aveam putere să ţip. Până la urmă a sunat cineva la Salvare şi am fost dus la spital”, îşi aminteşte tânărul profesor de sport şi tatăl unui băieţel de doi ani.

Pentru copil a renunţat la slujbă şi a intrat în concediu paternal, doar ca să-l îngrijească şi să-i fie alături atunci când va face primii paşi. 

A fost plimbat nouă ore între spitale

Pe drumul spre Spitalul de Urgenţă din Bacău, din cauza durerii, Marius a leşinat. Ajuns la camera de gardă, asistentele l-au asigurat că mâna poate fi replantată, doar că, medicul de gardă din acea noapte nu a răspuns la telefon. A fost solicitat ajutorul unui elicopter, de la Bucureşti, doar că acesta nu a putut ateriza, din cauza ceţii.

Doctorii au considerat ca soluţie să-l trimită pe Marius cu ambulanţa până la Iaşi, unde îl aştepta un avion militar care l-a transportat la Spitalul Floreasca din Capitală.

Cele nouă ore cât a fost plimbat între spitale s-au scurs în defavoarea lui. Doctorii de la Bucureşti nu i-au mai putut salva mâna şi au fost nevoiţi să-l opereze pentru a-i construi un bont unde poate fi ataşată o proteză bionică.

“Am nevoie de 30.000 de euro pentru asta, o sumă prea mare pentru posibilităţile noastre”, spune bărbatul care în urmă cu trei luni a ieşit din concediul paternal şi îşi căuta o slujbă. De-acum încolo îi va fi şi mai greu să se angajeze. Singurul venit rămas este cel al soţiei de aproape 1.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite