Directorul RATB:„Vindem cu 24% mai multe călătorii de când am desființat biletele de hârtie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei săptămâni de la suspendarea comercializării biletelor de hârtie RATB, Regia a înregistrat creșteri la vânzarea tilturilor de călătorie.

VEZI ȘI: MUZEUL RATB Istoria transportului în comun, în şapte camere FOTOGALERIE

Adrian Criț, directorul RATB, a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că este vorba despre o creștere cu 24%.

„Pe lângă avantajul major că putem ține o evidență completă a cererii de transport, creșterea cu 24% a vânzărilor titlurilor de călătorie arată că oamenii își încarcă noile carduri RATB cu mai multe călătorii“, a precizat Criț.

Procedura de eliminare a biletelor de hârtie a fost demarată luna aceasta, călătorii putând utiliza cardurile ACTIV sau MULTIPLU din oferta RATB.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, RATB va introduce, până la sfârşitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum şi noi titluri de călătorie.

Mai mult, directorul general al RATB, Adrian Criţ a declarat, astăzi, că Regia Autonomă de Transport Bucureşti solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti „din două în două săptămâni” majorarea preţului unei călătorii.

Criţ a precizat că solicitarea prevede o majorare a preţului călătoriei la 1,8 lei şi că a fost formulată încă din 2010. Preţul unei călătorii în prezent este de 1,3 lei, preţ care a rămas nemodificat încă din luna februarie.

În acest context, el a precizat că preţul combustibilului s-a majorat cu circa 25% în ultimul an, iar aproximativ 500 de mijloace de transport în comun au ieşit din garanţie, ceea ce înseamnă costuri de exploatare mai mari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite