BAC 2010: Examen fără nota 10 în Capitală şi în Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun elev din Bucureşti şi din judeţul Ilfov nu a reuşit să obţină media maximă la examenul de Bacalaureat, în timp ce în ţară absolvenţii de liceu au luat 131 de medii de 10, potrivit rezultatelor finale ale examenului.

Mai citiţi şi:

BAC 2010: Topul celor mai mari medii la examen în Capitală

 În Capitală, doar  58,92% din cei circa 22.000 absolvenţi de liceu au promovat examenul înainte de contestaţii. Aceasta este cea mai mică rată de promovabilitate de după Revoluţie, potrivit reprezentanţilor din Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Oficialii din ISMB explică situaţia prin faptul că anul acesta s-au luat în calcul doar examenele scrise, nu şi cele orale unde de regulă se obţineau note mai mari.

Cea mai mare medie, 9,99

Potrivit Ministerului Educaţiei, din statistica de până la ora 12.00, niciun candidat din Capitală şi din Ilfov nu a obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.
 Cea mai mare medie, 9.99, a fost obţinută de un elev de la Liceului Teoretic „Jean Monnet“. În topul liceelor cu cea mai mare medie la Bacalaureat se află şi Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu“, cu media 9,96, Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ cu 9,95 şi Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ cu 9.93. Doar trei licee din Capitală au avut promovabilitate de 100%. Este vorba despre Colegiile Naţionale „Gheorghe Lazăr“, „Mihai Viteazul“ şi „Gheorghe Şincai“.

În judeţul Ilfov, 67% din cei 2005 elevi prezenţi la Bac au promovat examenul. Au predominat însă notele între 6 şi 6.99, un număr de 699 de elevi reuşind să promoveze cu această medie, în timp ce medii între 9 şi 9,99 au obţinut doar 20 de liceeni. „Nu sunt mari diferenţe în ceea ce priveşte promovabilitatea faţă de anul trecut. Anul acesta au fost şi mai puţine tentative de fraudare a examenului. Am avut doar cinci copii eliminaţi din Bacalaureat“, a spus Rada Dumitru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Ilfov.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite