Evacuare cu scandal în Colentina. O familie de rromi cu opt copii trăia pe un teren ocupat abuziv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Primăriei sectorului 2 al Capitalei, alături de polițiști, au descins, în această dimineață, la locuința unei familii de rromi cu opt copii care ocupaseră abuziv un teren de pe malul lacului Colentina.

Angajații primăriei de sector aveau informații că la adresa din strada Babadag locuiesc cinci adulți care fac parte dintr-un grup infracțional și 12 minori. Luați prin surprindere, la 6 dimineața, cei doi adulți cu opt copii nu au avut timp să reacționeze.

Bărbatul, Nicolae Dima, a fost ridicat imediat de polițiști. Mama celor opt copii, Florina Iancu, a reușit să se refugieze în camera din spatele casei cu unul dintre copiii mici în brațe.

Dați click pe imagini pentru o galerie foto de la evacuarea de dimineață

image
image
image

Restul minorilor au fost luați de echipele de la asistență socială și duși către ambulanțe pentru a li se acorda îngrijiri și a se verifica dacă starea lor de sănătate este corespunzătoare. Casa în care locuiau cei zece era un focar de infecție, cu camere insalubre, mizerie pe jos și un miros îngrozitor de dejecții umane.

Angajații Primăriei au reușit, în cele din urmă, să o scoată și pe femeie din casă. "Am opt copii, unde să mă duc cu ei", a strigat femeia în timp ce era scoasă pe poartă. "La centru la noi, casa trebuie dărâmată", a venit răspunsul inspectorilor.

Dați click pe imagini pentru galeria foto

image
image
image

Speriată că își pierde locuința, Florina Iancu a reușit să se smulgă din brațele oamenilor legii și să se refugieze din nou în casă. Numai după ce i-au luat copilul din brațe, polițiștii au reușit să o scoată pe sus din cele două camere insalubre și urât mirositoare.

"Terenul este ocupat abuziv de această familie, fiind în proprietatea statului. Adulții se află în evidența noastră pentru scandalurile pe care le-au provocat, hoții, beții. Au fost notificați de acum o lună că trebuie să părăsească zona. Mama și copiii cu vârste sub trei ani vor fi duși la Centrul Regina Maria, iar ceilalți minori la Adăpostul pentru Copiii Străzii Dănilă Prepeleac", a declarat Mariana Georgescu, director al departamentului de Relații Publice din cadrul Primăriei sector 2.

Dați clik pe imagini

image
image
image

După ce au reușit să scoată toți oamenii din casă, angajații ADP sector 2 au adus buldozerele pentru a dărâma construcția din BCA. Toate lucrurile care aparțineau familiei au fost adunate, urmând a fi duse într-un depozit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite