Cârciuma unde a petrecut Băsescu cu Gigi Becali prosperă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localul preferat al preşedintelui Traian Băsescu din zona Răzoare se transformă într-o clădire cu cinci etaje şi două niveluri la subsol, adică de şapte ori mai mare decât era înainte. Pe lângă restaurant, imobilul va cuprinde spaţii de birouri şi din câte spun surse din cadrul companiei, o bancă. Clădirea trebuia să fie terminată în urmă cu şapte luni. Lucrările sunt pe departe de a fi finalizate, însă, deşi firma con

În luna februarie a anului trecut, restaurantul situat la intersecţia Strada Răzoare cu Bulevardul Timişoara a fost dărâmat din temelii. Deşi se zvonea că ordinul venise de undeva de sus, de la Primăria Capitalei, cei doi proprietari, oamenii de afaceri Sorin Vulpescu şi Dan Beşciu au declarat că l-au dărâmat pentru că vroiau să mărească atât capacitatea localului, cât şi a locurilor de parcare.

image

FOTO: Golden Blitz, înainte de reconstrucţie

Cei doi afacerişti nu au glumit: de la un simplu restaurant au ridicat un imobil cu şapte nivele, destinat, conform panoului de realizare a lucrării, creării de spaţii pentru birouri.Lucrările de construcţie au început o lună mai târziu, în martie, iar clădirea trebuia să fie gata în opt luni, adică la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut. Nici până astăzi lucrările nu au fost terminate: a fost ridicată structura imobilului, dar etajele nici măcar nu au fost compartimentate. „Nu se ştie deocamdată unde vor birourile şi unde va fi restaurantul. Din câte ştiu, localul va fi la parter, dar nu este nimic sigur. Am mai înţeles că nu mai sunt bani”, a spus azi-dimineaţă un muncitor de la firma Euroconstrct Trading ’98 SRL, constructorul clădirii.

image

FOTO: Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, a sărbătorit alături de preşedintele Băsescu calificarea în semifinalele Cupei UEFA, în 2006

Pe şantier erau în jur de 15 muncitori care lucrau la clădire, dintre care, şapte instalatori lucrau la tubulatura pentru aerul condiţionat, iar restul la instalaţia electrică. Lucrătorii nu au ştiut când va fi gata restaurantul, iar reprezentanţii Golden Blitz nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

image

FOTO:Noul Golden Blitz are şapte niveluri: cinci etaje şi două niveluri la subsol

Din câte ştiu, localul va fi la parter, dar nu este nimic sigur. Am mai înţeles că nu mai sunt bani
muncitor pe şantierul de la Golden Blitz

image

FOTO: Noul Golden Blitz va avea spaţii pentru birouri, pe lângă restaurant


Cârciuma de pe Titulescu este de închiriat

Abandonat de mai bine de doi ani, Golden Blitz-ul situat pe Şoseaua Nicolae Titulescu a ajuns într-o stare de degradare care îi întristează chiar şi pe locuitorii din zonă. Cândva mândrii că la parterul blocului lor vin să ia masa cupluri celebre precum soţii Udrea-Cocoş, acum oamenii spun că nu au mai văzut pe nimeni venind să se intereseze de soarta localului. Deşi există un afiş lipit pe uşă că spaţiul este de închiriat din anul 2008, locatarii de pe Şoseaua Nicolae Titulescu susţin că nu s-a interesat mai nimeni de acesta.

image

FOTO: Localul Golden Blitz de pe Titulescu, abandonat din 2008

Vizitele preşedintelui Traian Băsescu pe vremea când era primarul Capitalei au dat o notorietate istorică restaurantelor Golden Blitz, mulţi spunând atunci că prietenia dintre edilul-şef şi proprietarii localului, care deţin şi firma Euroconstruct 98, le-ar fi adus lui Sorin Vulpescu şi lui Dan Beşciu  câştigarea de către unor licitaţii importante pentru mai multe lucrări de asfaltare în Capitală.

Episoade celebre la Golden Blitz
•    Anul 2005. Preşedintele Traian Băsescu începe să frecventeze restaurantul alături de consilierele prezidenţiale.
•    Anul 2006. Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, a sărbătorit alături de preşedintele Băsescu calificarea în semifinalele Cupei UEFA.
•    Anul 2008. Mai mulţi politicieni, în special din PDL, s-au întâlnit la restaurantul de la Răzoare pentru a pune la cale bătălia pentru câştigarea Primăriei Capitalei.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite