Ce spune un român demn de Cartea Recordurilor: „Eu dacă vreau să cânt la Polul Nord, cânt!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 33 de ani, românul Andrei Roşu este primul om din lume care a cântat în cel mai friguros loc de pe planetă. La finalul celei mai spectaculoase expediţii din viaţa lui, „primul român maratonist care a alergat la Polul Nord”, cum a fost clasificat Andrei în memoria tuturor românilor, a bifat un dublu record.

Scârţâind din dinţi, într-un frig polar permanent  ( în medie de -15 grade Celsius), la finalul maratonului tânărul  a scos o pereche de tobe  şi a interpretat melodia Yellow, din repertoriul trupei Coldplay, lăsând cu gura căscată toţi ceilalţi participanţi, inclusiv pe jurnaliştii de la BBC care i-au însoţit toată competiţia.
„Dacă tot am fost la Polul Nord, m-am gândit că ar fi păcat să nu iau şi tobele cu mine şi să fiu primul om din lume care tulbură prin percuţie liniştea absolută de la capătul Pământului. Fără a avea pretenţii de virtuoz (cânt la tobe doar de câteva lun), vă invit să vedeti ce a ieşit din combinaţia: tobe de copil de 100 de euro (cu piese distruse de frig + temperatură polară + vânt artic – manusi”:

La competiţia care s-a desfăşurat pe 7 aprilie şi la care s-au înscris 22 de participanţi, din 10 ţări diferite, Andrei a ieşit pe locul 15. Locul a fost unul foarte bun, ţinând cont că mulţi dintre alergători erau experimentaţi iar pentru el era prima competiţie sportivă la care a participat vreodată. Satisfacţiile au fost mult mai multe, nu doar poziţia onorabilă obţinut în clasament.

image

„Am zburat zeci de ore, mii de kilometri. M-am vindecat de frica de zbor. Am văzut Polul Nord (am stat lungit, cu faţa în sus, fix la 90 de grade latitudine nordică. Am arborat tricolorul nostru la 90N. Am simţit frigul adevărat. Am respirat cel mai pur aer. Am reuşit să termin cu bine primul maraton din viaţa mea (!). M-am clasat mai bine decât alergatori experimentaţi, cu zeci de maratoane la activ. Am cântat la tobe la Polul Nord. Am cunoscut şi am vorbit ore în şir cu exploratori care au ajuns acolo unde nu a mai ajuns nimeni înaintea lor. Am fost în situaţii limită, în care gheaţa din jurul bazei noastre a crapăt sau avionul nu a putut să decoleze din cauza condiţiilor meteo. Am aflat „direct de la sursă’ istoria fiecărui maratonist de la Polul Nord”.

Poveşti despre aventura românului găsiţi pe site-ul lui său

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite