„Eşti la un click de Mântuire!" Credincioşii se spovedesc online, Biserica Ortodoxă le dă spam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe site-uri de „spovedanie online" au împânzit internetul în ultimul timp, iar proprietarii acestora susţin că sunt preoţi cu har. Patriarhia Română însă, se împotriveşte cu desăvârşire acestor portaluri.

Patriarhia Română e remis presei un comunicat în care atrage atenţia cetăţenilor despre „serviciile religioase false oferite pe internet".

„Întrucât se constată o creştere a numărului de persoane induse în eroare şi prejudiciate material în urma apelării la servicii religioase oferite prin internet şi mica publicitate de către pretinşi slujitori ai Bisericii, Patriarhia Română precizează că serviciile religioase (Sfintele Taine şi ierurgiile) se oficiază numai în biserici şi la casele credincioşilor de către preoţii comunităţilor parohiale şi monahale recunoscute oficial", se arată în comunicat.

La o simplă căutare pe Google, se găsesc zeci de astfel de site-uri care oferă servicii religioase online.

„Aminteşte-ţi când ai făcut ultima spovadă. Gândeşte-te dacă n-ai uitat s-au n-ai ascuns vreun păcat de moarte şi dacă ai împlinit pocăinţa dată. Examinează-ţi conştiinţa şi vezi dacă n-ai călcat o poruncă a lui Dumnezeu sau a Bisericii si apoi spovedeste-te AICI, posteaza spovedania ta si esti la un CLICK de Mantuire! «Mărturisiți-vă unii altora păcatele, și rugați-vă unii pentru alții, ca să fiți vindecați. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit» ", un astfel de mesaj-reclamă se găseşte pe unul din protaluri.

Proprietarii acestor site-uri promit „clienţilor care caută mântuirea" învăţături, sfaturi şi servicii religioase „de calitate".

Un alt mesaj ciudat găsit pe un alt site religios este „Pocăiţi-vă căci vremurile sunt aproape! Spovadă online NON STOP". Scris mare, cu negru pe fond alb, iar lângă mesaj apare, la fel de mare, fotografia aşa-zisului „preafericitul" părinte Pafnutie.

„Precizăm că pe toate site-urile bisericeşti autentice se menţionează în mod transparent şi fără echivoc faptul că sunt administrate de către Patriarhia Română, eparhiile, parohiile şi mănăstirile ortodoxe române din ţară şi străinătate", mai apare în comunicatul Patriarhiei Române.

Astfel, Biserica Ortodoxă Română s-a sesizat cu privire la aceste servicii religioase false apărute pe internet şi roagă cetăţenii să anunţe autorităţile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite