Esplanda, blocată de exproprieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul Esplanada City Center, lansat în 2004 de Guvernul României, a revenit în atenţia autorităţilor, care au participat ieri alături de partenerul privat Trigranit Development la o

Proiectul Esplanada City Center, lansat în 2004 de Guvernul României, a revenit în atenţia autorităţilor, care au participat ieri alături de partenerul privat Trigranit Development la o masă rotundă. În timp ce municipalitatea vrea ca în locul complexului să fie amenajat un parc, dezvoltatorul s-a arătat dezamăgit de ritmul încet al exproprierilor, necesare pentru realizarea megaproiectului Esplanada de pe bulevadrul Unirii.

"După ce terenul va fi trecut de la Ministerul Dezvoltării la Primăria Capitalei, va mai dura doi ani şi jumătate ca municipalitatea să rezolve problema terenurilor şi abia atunci să ne apucăm de prima fază a proiectului", a explicat Dan Ghibernea, Country Manager Trigranit Development.

El a adăugat că primele clădiri vor fi un centru cultural multifuncţional şi birouri care se vor întinde pe 12.000 mp, care vor fi cedate statului. Întreg complexul va deveni proprietatea statulului după 49 de ani. Proiectul va dispune de 20.000 mp de spaţiu verde şi 270.000 mp spaţiu pentru parcări, iar o perioadă aproximativă a finalizării întregii lucrări este de opt ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite