Eroul din Colentina: A murit după ce a încercat să salveze un pescar de la înec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Viorel Damian (27 de ani) s-a înecat în râul Colentina din Bucureşti, după ce a încercat să-l scoată din apă pe un pescar. Tânărul, care se afla pe podul Colentina împreună cu soţia sa, i-a întins mâna pescarului, s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în apă. Victima a reuşit să iasă singură la suprafaţă, iar salvatorul a murit.

Tragicul eveniment s-a petrecut duminică-seara, în jurul orei 22.00. Marian se ducea împreună cu soţia sa, Ioana, spre cartierul Colentina, unde locuieşte de mai bine de trei ani. La un moment dat, Marian a văzut cum un pescar, care se afla pe malul râului, la aproximativ zece metri de pod, a alunecat în apă.

Bărbatul a fugit spre el pentru a-l scoate din râu, deşi soţia sa a insistat să nu o facă. Marian nu prea ştia să înoate, dar s-a gândit că poate da o mână de ajutor înainte ca bătrânul pescar să ajungă să se îndepărteze de margine.

Din păcate, în momentul în care s-a apropiat de mal, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în apele reci ale râului. Pescarul, Eugeniu Butuc, în vârstă de 56 de ani, a reuşit să ajungă la mal şi s-a salvat de unul singur. Salvatorul nu a mai reuşit, însă, să iasă la suprafaţă.

L-au scos din apă după jumătate de oră
Soţia sa şi ceilalţi martori la nefericitul eveniment au chemat imediat poliţia şi salvarea. Trupul tânărului de 27 de ani a fost scos la suprafaţă de trei scafandri de la Detaşamentul Special de Salvatori după aproximativ jumătate de oră de la incident. „Am ajuns la faţa locului în 7 minute, ne-am echipat în 12 minute, iar în maximum zece minute am dat de el. L-am găsit repede pentru că un martor ocular a indicat cu exactitate locul unde a căzut. Era cam la doi metri adâncime şi la trei metri de mal“, a declarat, pentru „Adevărul“, plutonier-major Marian Mitrea, şeful echipei de scafandri.

Acesta a adăugat că pescarul salvat de la moarte a încercat şi el să-i ajute pe scafandri să-l găsească pe erou, dar din păcate totul a fost de prisos. „Era în stare de şoc şi ne întreba mereu dacă l-am găsit “, a mai spus Marian Mitrea.

Resuscitat timp de o oră
După ce trupul neînsufleţit al tânărului a fost scos la suprafaţă, medicii de la SMURD i-au făcut manevre de prim ajutor şi au încercat să-l readucă la viaţă preţ de aproximativ o oră, dar totul a fost de prisos. „Două echipaje au fost prezente la faţa locului: unul de reanimare şi unul de prim ajutor. Personalul de pe ambulanţă a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva, dar a fost prea târziu. Din primele analize rezultă că tânărul s-a înecat. Probabil în momentul în care a intrat în contact cu apa rece, reflexele i-au fost încetinite şi nu a mai putut să iasă la suprafaţă“ , a declarat Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

Pescarul salvat a primit câteva îngrijiri medicale pe loc, dar a refuzat să meargă la spital.

Pescarul salvat, în stare de şoc
Eugeniu Butuc, în vârstă de 56 de ani, vine foarte des să prindă peşte în râul Colentina, în apropiere de pod. Pescarii de aici îl cunosc pe bătrân şi spun despre el că are „mână bună“ la somn şi nu-şi pot explica cum de a picat în râu. „Băiatul ăsta a încercat să-l ajute şi a murit el, săracul. Cum ţi-e scris, acum!“, spunea ieri nea Victor, care vine des să dea la peşte la râu. „Suntem câţiva care venim des aici şi Eugeniu este unul dintre veterani. Nu prindem mare lucru, dar ne mai pierdem şi noi vremea“, a mai subliniat el. Acesta a adăugat că de când s-a petrecut nefericitul incident, Eugeniu Butuc nu a mai ieşit din casă. „Este în continuare foarte speriat şi regretă enorm că a murit băiatul acela care a vrut să-l ajute“, a mai spus nea Victor.

Aflaţi ce spun prietenii despre Marian, în „Adevărul de Seară“ de astăzi


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite