Emanuil Rednic, de la 126 de kilograme a ajuns antrenor de fitness, iar luna viitoare va participa la maratonul din Sahara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a trecut peste perioada XXL, tânărul a ajuns antrenor de fitness la Bamboo. În februarie va participa la maratonul din Sahara, iar în prezent se pregăteşte şi pentru cel de la Polul Nord.

După ce a făcut parte din categoria oamenilor graşi, în urmă cu vreo cinci ani, tânărul s-a hotărât să ia măsuri. Fără ajutorul vreunui medic, dar cu multă voinţă şi cu o dietă proprie, cele 126 de kilograme au început să scadă treptat.  “Prin anul 2007 m-am apucat şi de sport. Am zis că trebuie să fac ceva, mi-am impus o dietă proprie. În prezent am ajuns la 80 de kilograme şi continui cu acel stil de viaţă creat de mie: mâncat mai sănătos şi fac mult sport”, povesteşte Emanuil.

Înainte de a slăbi

image

Propunerea de a preda orele de fitness a venit bineînţeles după ce a reuşit să splăbească. “În 2008, chiar de ziua mea, antrenorul la care mergeam eu la sală mi-a propus să predau câteva cursuri. A fost ca o revelaţie pentru mine”, îşi aminteşte tânărul. S-a certificate în Cehia, iar în prezent face parte din cercul celor mai apreciaţi antrenori de fitness din Capitală. Succesul şi evoluţia şi le poate exprima prin competiţiile la care a participat până acum.

Va alerga la maratonul din Sahara
A început cu un semi-maraton, cel din 2008, de la Bucureşti, iar mai târziu a participat la primul maraton, tot în Capitală, iar cel de-al doilea a fost cel de la Paris. “Apoi mi-am dat seama că trebuie să trec la ceva extrem. Până acum am dus steagul României doar la Paris, însă vreau să-l duc şi în Sahara”, spune el.

image

Maratonul la peste 40 de grade celsius se va desfăşura la 28 februarie, iar printre cei 350 de paticipanţi vor fi şi 5 români.
După ce şi-a creat propria poveste, antrenorul nu vrea să se oprească aici. Îşi doreşte să fie cel mai tânăr român care va parcurge două maratoane la o distanţă de aproape o lună între ele.

Astfel, după ce a obţinut sponsorizarea pentru Sahara, este în căutarea unui ajutor pentru a participa şi la maratonul de la Polul Nord. “Am trimis mailuri la peste 200 de firme şi am primit numai răspunsuri negative. Pentru a participa, am nevoie de 17.000 de euro, primii 4.000 de euro fiind cei mai importanţi pentru a rezerva locul. Mai am nevoie de echipament, bilete de avion, sper să reuşesc până la urmă”, explică tânărul.

Antrenament de 50 de kilometri pe săptămână
Pregătirea pentru aceste maratoane o face săptămânal. Se trezeşte la ora 3.00 şi aleargă de la Tineretului până la Băneasa. Îi ia cam trei ore. Cursele mai mici le face de la Tineretului la Piaţa Victoriei. „De asemenea, pentru maratonul de la Polul Nord, mă mai pregătesc ţinând căldura oprită să mă obişnuiesc cu temperaturi mai mici”, mai spune Emanuil.
„Prin participarea mea acolo îmi manifest în primul rând patriotismul, dar o fac şi pentru mine, arătând cât de sănătoasă este mişcarea”, completează el.

image
image

Mai ai şi alte maratoane în plan?
Se va organiza un ultra-maraton, de 800 de kilometri, între Constanţa şi Oradea şi aş vrea să particip, anii următori la la Spartatlon de 216 kilometri între Sparta şi Atena. În mai va fi Zidul Chimezesc la care de asemenea, mi-ar plăcea să particip.

La ce săli ai mai fost antrenor de fitness?
Prima dată mi-am început meseria de antrenor la Word Class Fitness, iar în prezent sunt la Bamboo Fitness.

Născut. 4 noiembrie 1981, Baia Mare
Studii. Facultatea de Cibernetică, ASE, în prezent este doctorant la ASE
Ocupaţie. Antrenor la clubul de fitness Bamboo, consultant software
Familie. Mai are doi fraţi gemeni, doi motani şi un câine

Ce-i place
Pe lângă plăcerea de a face sport, Emanuil mai este pasionat şi de numismatică, filatelie şi istorie. “Pot spune că am şi o colecţie de bancnote şi de timbe englezeşti. Cea mai veche bancnotă este din anul 1848”, spune el.

Ce nu-i place
“Nu-mi plac <snobilimea>, cum îmi place mie să-i zic, fiţele, eschivarea în toate formele ei sociale, pornind de la software şi până la domeniul medical”, adaugă el.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite