Elevii din sectorul 3, cei mai violenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii au provocat peste 30 la sută din evenimentele violente petrecute în şcolile din Capitală, de la începutul anului. Pe locul al doilea, ca număr de sesizări se află sectorul 1 cu 28 de cazuri, iar pe ultimul loc este sectorul 2, cu doar două cazuri.

Elevii din Bucureşti sunt protagoniştii unui număr de 106 evenimente violente, bătăi, furturi şi chiar o crimă, de la începutul acestui an. Aproape jumătate dintre incidente s-au petrecut în şcoli, restul în afara şcolilor, după ce elevii plecau de la ore.

„Cel mai grav caz, care apare în această statistică, este cel al fetei care şi-a ucis mama pe 9 martie. În rest sunt bătăi între elevi şi furturi“, a declarat, pentru „Adevărul“, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Dintre cele 106 cazuri înregistrate în ultimele trei luni, 58 s-au petrecut în afara şcolii şi 48 în timpul orelor. „Cât sunt în şcoală, elevii pot fi controlaţi, pentru că paza din cele mai multe unităţi de învăţământ a fost întărită.

Când ies din şcoală este mai greu să fie supravegheaţi, de aceea numărul violenţelor din afara şcolii, în care au fost implicaţi elevi, sunt mai numeroase“, a mai spus Ciocan.

„Este o modă să suni la 112“


Elevii din sectorul 3 sunt cei mai violenţi, cu 33 de cazuri înregistrate de Poliţia Capitalei. „Sunt surpins de această cifră, mai ales că în ultimul timp nu au fost cazuri grave.

Recunosc însă că există o şcoală unde se mai întâmplă evenimente violente, cele mai multe generate însă de părinţi, nu de elevi“, a spus Victor Cazangiu, inspectorul şcolar al Sectorului 3.

El nu a dorit să divulge numele acestei şcoli, deoarece, conform legii, nu se pot da publicităţii aceste date.

„Şi profesorii şi elevii ar avea foarte mult de suferit dacă instituţia ar fi catalogată ca fiind cea mai violentă şcoală“, a mai spus Victor Cazangiu. Cele mai multe cazuri, respectiv 24, în care au fost implicaţi elevi din acest sector, s-au petrecut în afara şcolilor.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Sectorul 3 susţin că statistica nu reflectă realitatea. „Acum este o modă să suni la 112 din orice, iar unii elevi fac acest lucru pentru orice fleac.

Aşa ajung statistică. Cred că cei care se confruntă cu violenţe grave nu sună la Poliţie, de teamă“, a precizat Victor Cazangiu. 

Sectorul 5, mai sigur

În ultimele trei luni, 20 de reclamaţii legate de violenţa elevilor s-au înregistrat pe raza sectorului 4, 15 în sectorul 5 şi opt în sectorul 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite