Elevii au chiulit pe rupte pentru concertul RBD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai în vogă trupe de muzică latino din lume, RBD, a concertat aseară la Bucureşti. Evenimentul a avut prioritate atât pe agenda adolescenţilor, cât şi pe cea a părinţilor

Una dintre cele mai în vogă trupe de muzică latino din lume, RBD, a concertat aseară la Bucureşti. Evenimentul a avut prioritate atât pe agenda adolescenţilor, cât şi pe cea a părinţilor

Părinţii şi-au luat liber de la serviciu, profesorii au fost îngăduitori cu elevii, iar adolescenţii au aşteptat ziua de ieri mai ceva ca vacanţa mare. Nici preţul biletelor, de la 50 la 300 lei, nu a fost un impediment pentru miile de spectatori care au fost aseară la concertul RBD.

Primii fani au ajuns ieri la stadionul Cotroceni, locul unde s-a ţinut spectacolul, cu 12 ore înaintea începerii concertului RBD. În zonă, pe strada Dimitrie Grecescu, jandarmii se chinuiau încă de la prânz să-i ţină în frâu pe tinerii sosiţi din întreaga ţară. "Cine vine primul intră primul, nu? Aşa că am vrut să fim sigure că prindem cele mai bune locuri", a spus Dea (17 ani), din Deva. Ea a venit în Capitală împreună cu alte 25 de tinere, din Timişoara, Târgu Mureş, Deva, Sibiu, Bistriţa, toate membre ale fan-clubului RBD România, recunoscut oficial în 2006. Fiecare a plătit 300 de lei pentru a bifa primul concert al RBD în România.

Biletele, motivare la şcoală

Între timp, adolescenţii din Capitală abia dacă mai răbdau, în bănci, la şcoală. "Eu m-am învoit doar de la ultima oră, dar am colege care n-au venit deloc astăzi la şcoală, ca să se pregătească de concert", a explicat Georgiana, elevă în clasă a V-a la o şcoală din sectorul 1. Mama fetiţei, care s-a învoit şi ea de la serviciu câteva ore, ca să meargă cu fiica la concert, a spus că a meritat efortul financiar pentru cele două bilete, pentru că "de când i le-am arătat, a luat cele mai bune calificative la şcoală".

O altă fată, Irina (13 ani), din Bucureşti, care abia se postase ieri la intrarea în stadion, a mărturisit că "profesorii ne-au înţeles, că suntem aproape de vacanţă şi avem note şi mediile încheiate".

Sacrificii financiare, de dragul copilului

Cele mai scumpe bilete, de 300 de lei, s-au vândut cel mai bine. Doar cele la 50 de lei, dar care erau pentru locuri cu vizibilitate redusă, mai erau puse ieri la bătaie, la chioşcul din faţa stadionului Cotroceni. "Am vândut peste 100 de bilete într-o oră", a spus una dintre vânzătoare. Fanii minori şi-au luat după ei fie sora sau fratele mai mare, fie părinţii. Niciun fel de sacrificiu nu a fost prea mare. "Trebuie să vin cu fiica mea, că are doar 15 ani, nu pot să o las singură. Este cam scump biletul, pentru că eu câştig 600 de lei pe lună, dar ce să fac?", a spus Viorica Pârlag, din Bucureşti.

Jandarmi, ca la fotbal

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, aproximativ 200 de jandarmi au fost trimişi la stadionul Cotroceni pentru a asigura ordinea publică.

O parte din aceştia au ajuns la locul concertului de la primele ore ale dimineţii. "Sunt 20.000 de spectatori şi se pot produce busculade, se pot călca în picioare", a spus unul dintre jandarmii aflaţi la intrarea de pe strada Doctor Staicovici.

Din telenovele, pe scenă

Povestea membrilor trupei RBD, Anahi, Maite, Dulce Maria, Alfonso, Christopher şi Christian, a început în urmă cu trei ani, când au jucat în serialul "Rebelde". Reuniţi sub numele RBD, cei şase tineri s-au lansat pe piaţa muzicală în 2004. În curând, grupul va lansa un nou album, "Nuestro Amor", care s-a vândut în Mexic în aproape 130.000 de exemplare, la numai şapte ore de la lansare.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite