Educatoarea din grădiniţa groazei şi-a cerut scuze de la tatăl copilului căzut de la mansardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Secţiei 21 din Capitală au audiat-o pe Mihaela Ciolan, principala acuzată în dosarul băieţelului accidentat la Grădiniţa 195.

Educatoarea Mihaela Ciolan, în vârstă de 21 de ani, cea în grija căreia se afla Mihăiţă, copilul care a căzut de la masarda Grădiniţei 195 din Militari, a fost audiată ieri de poliţiştii Secţiei 21, mai bine de cinci ore.

Potrivit anchetatorilor, tânăra este principala vinovată, din cauză că ea trebuia să aibă grijă ca băieţelul să nu păţească nimic. Săptămâna  trecută procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au decis începerea urmăririi penale împotriva ei, pentru vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

Copilul are semipareză

Micuţul în vârstă de patru ani a căzut de la mansarda grădinţei din Militari la 20 octombrie, fiind în comă câteva zile. Copilul fusese lăsat să se ducă singur la toaletă, iar acesta s-a urcat pe un scaun de lângă fereastră şi a alunecat. Iniţial, reprezentanţii unităţii de învăţământ au declarat că băieţelul căzuse de pe toboganul din curte.
Avocata familiei, Daniela Stoian, susţine că plângerea penală a fost înaintată împotriva tuturor vinovaţilor, nu doar a educatoarei. Ea susţine că îi vor da în judecată pe cei responsabili şi vor cere pagube morale de 300.000 de lei.

Ieri, avocata Stoian a declarat pentru “Adevărul” că băieţelul a intrat într-un program de recuperare începând de la sfârşitul săptămânii trecute, dar că are semipareză pe partea stângă şi nu-şi poate mişca un ochi.

Ea a adăugat că, deşi nu ar avea voie, având în vedere începerea cercetării penale, Mihaela Ciolan l-a sunat pe tatăl copilului şi şi-a cerut scuze pentru ce s-a întâmplat. „S-a interesat de starea băieţelului şi a spus că-i pare nespus de rău pentru ce s-a petrecut. Este im gest frumos, dar este prea târziu acum. Era în regulă dacă suna cineva de la grădiniţă, dar educatoarea nu mai are voie să vorbească cu părinţii copilaşului, având în vedere stadiul anchetei“, a subliniat avocata.
La închiderea ediţiei, educatoarea încă mai era în sediul Secţiei 21.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite