Educaţie pentru părinţi prin intermediul copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui proiect de colectare a deşeurilor electrocasnice, peste 100 de obiecte au fost colectate în zece şcoli din Ploieşti

Regia Autonomă de Servicii Publice, în colaborare cu Asociaţia ECO TIC şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova derulează în prezent un proiect pilot de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în municipiul Ploieşti.


În cadrul proiectului pilot a fost instalat câte un container la 10 şcoli şi licee din oraş, care vin în completarea centrului municipal de colectare de pe strada Ciprian Porumbescu.

Cele zece unităţi de învăţământ participă la o competiţie ecologică, iar şcolile care vor colecta cele mai mari cantităţi de DEEE vor fi premiate de către Asociaţia ECO TIC în cursul lunii martie.

De asemenea, elevii şi părinţii care vor depune voluntar echipamente electrice, electronice şi electrocasnice la cele 10 centre vor primi un voucher cu care vor participa la tombola organizată de Primărie la finalizarea proiectului. Premiile sunt în valoare de 5.000 lei.

Potrivit reprezentanţilor Regiei, cei mai receptivi la această acţiune au fost copiii de clasele I-IV şi părinţii acestora, care au venit cu tot felul de obiecte electrice şi electrocasnice uzate, uscătoare de păr, râşniţe de cafea, maşini de spălat, televizoare, calculatoare, imprimante şi aragazuri. Nu la fel de deschişi către această acţiune s-au arătat a fi şi copiii din clasele mai mari, care folosesc containerul mai mult pe post de paravan pentru a nu fi văzuţi de profesori că fumează. „Nu ştiu ce este cu acel container. Probabil pentru depozitarea gunoiului”, ne-a spus un elev din clasa a X-a.

În afară de elevi, sunt şi pensionari care ar vrea să scape de obiectele uzate din casă, dar se plâng autorităţilor că nu au la dispoziţie un mijloc de transport. "Primim si multe telefoane de la pensionari care ne spun ca ar avea obiecte electrocasnice care nu le mai sunt de folos, televizoare sau maşini de spălat uzate, dar nu au cu ce să le aducă la centrele de colectare", ne-a declarat una dintre angajatele RASP.

Şcoli înscrise în campanie

Şcoala nr.1 „Radu Stanian” – str. Bobâlna nr.76; Şcoala nr.5 „Ion Creangă” - str. 8 Martie nr.2; Şcoala „I.A.Basarabescu” – Aleea Strunga nr.2; Şcoala nr.9 „Rareş Vodă” – str. Vornicul Boldur nr.3; Şcoala nr.11 „Florin Comişel” – str. Jupiter nr.6; Şcoala nr.16 „Anton Pann” – str. Luminişului nr.8; Şcoala nr.23 „Andrei Mureşanu” – str. Trotuş nr.4; Şcoala nr.29 „Emil Palade” – Aleea Godeanu nr.4; Liceul Teoretic „Nichita Stănescu” – str. Nalbei nr.3; Grupul şcolar „1 Mai” – B-dul Petrolului nr.16.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite